• home
 • video
 • pas verschenen

  Drie Italiaanse teams en ploeg van Hermans mogen de Giro rijden

  Ben Hermans.

  Het team van Hermans verschijnt aan de start in Bologna.

  De organisatie van de Ronde van Italië heeft vier wildcards uitgedeeld. Nippo-Vini Fantini, Androni Giocattoli-Sidermec, Bardiani-CSF en Israel Cycling Academy kregen goed nieuws.

  Israel Cycling Academy was vorig jaar een logische vertegenwoordiger in het peloton, aangezien de Giro begon met drie ritten op Israëlisch grondgebied. Ook dit jaar mag het team van Ben Hermans aan de slag in de eerste grote ronde van het jaar.

   

  Nippo-Vini Fantini, de ploeg van onder meer Canola, Moser en Santaromita, is er voor het eerst sinds 2016 weer bij. Ook vaste waarden Androni Giocattoli (Frapporti, Gavazzi en Pelucchi) en Bardiani-CSF (Guardini) kregen een uitnodiging in de brievenbus.

   

  De 18 WorldTour-teams, met Deceuninck-Quick Step en Lotto-Soudal als Belgische gezanten, waren zeker van startrecht.