• home
 • video
 • pas verschenen

  Verenigde Arabische Emiraten kegelen Genk-doelman Vukovic uit Asian Cup

  De Verenigde Arabische Emiraten vieren, Australië baalt.

  De Verenigde Arabische Emiraten hebben op de Asian Cup in eigen land voor een stevige stunt gezorgd. De organisator klopte titelverdediger en topfavoriet Australië in de kwartfinale in Al Ain met 1-0.

  Australië was de grote favoriet, maar kon de opening niet forceren. Halfweg de tweede helft sloeg de thuisploeg dan toe, Ali Ahmed Mabkhout opende de score: 1-0.

   

  De titelverdediger zette alles op alles in zijn zoektocht naar de gelijkmaker, maar die bleef uit. De pijnlijke exit was - ondanks elf minuten extra tijd - een feit. Matthew Ryan stond bij Australië tussen de palen. Danny Vukovic, het huidige sluitstuk bij Genk, zat op de bank.

   

  De VAE neemt het om een plek in de finale op tegen Qatar. De golfstaat klopte eerder in de kwartfinales Zuid-Korea met 1-0. In de andere halve eindstrijd bikkelen Iran en Japan om een plaats bij de laatste twee.