• home
 • video
 • pas verschenen

  Scott Sunderland wordt overkoepelend koersdirecteur van Flanders Classics

  Scott Sunderland.

  "Scott Sunderland kent de ins en outs van het wielrennen."

  Tourorganisator ASO heeft Christian Prudhomme, Flanders Classics heeft voortaan Scott Sunderland als uithangbord. De Australische ex-renner wordt General Race Director Flanders Classics.

  Scott Sunderland (52) werd in de zomer van 2018 aangesteld als koersdirecteur van de nieuwe wedstrijd Great War Remembrance Race. Die samenwerking is goed verlopen, want Sunderland wordt nu overkoepelend koersdirecteur voor alle wedstrijden van Flanders Classics.

   

  "Na een carrière van bijna 15 jaar als actief renner in de wielersport en jarenlange ervaring als ploegleider bij Team CSC en Team Sky, kent Scott Sunderland de ins en outs van het wielrennen. Ervaring die hij zeer goed kan gebruiken bij zijn nieuwe taken", schrijft Flanders Classics.

   

  Sunderland, die overigens koersdirecteur is van de Cadel Evans Great Ocean Race (die dit weekend wordt gereden), krijgt een overkoepelende rol.

   

  "Als algemeen koersdirecteur wordt hij het gezicht en aanspreekpunt van de Flanders Classics wedstrijden voor alles dat gaat over het parcours, reglement en andere koerstechnische zaken. Zowel in aanloop naar als tijdens de wedstrijd zal hij op alle vlakken in nauw contact staan met de koersdirecteur van elke individuele wedstrijd." De Omloop HNB van 2 maart wordt zijn eerste opdracht.