• home
 • video
 • pas verschenen

  Sami Chouchi kaapt de bronzen medaille weg in Tel Aviv

  Sami Chouchi

  Sami Chouchi na zijn bronzen kamp.

  Sami Chouchi (IJF-16) heeft zijn kamp om de bronzen medaille in de categorie -81 kg gewonnen. In het Israëlische Tel Aviv volstond een ippon na 37 seconden tegen de Portugees Anri Egutidze (IJF-12)

  Voor Chouchi was het een blij weerzien met Tel Aviv, de plek waar hij in 2018 zilver pakte op de Europese Kampioenschappen. 

   

  De 25-jarige Brusselaar versloeg achtereenvolgens de Tadzjiekse Murodov Akmal (IJF-59), de Israëliër Gal Aliyev (niet beoordeeld) en de Italiaanse Antonio Esposito (IJF-20) en klom zo naar de laatste vier.

   

  In zijn halve finale moest Chouchi al voor de vierde keer zijn meerdere erkennen in Sagi Muki (IJF-11), die luid aangemoedigd werd door zijn eigen publiek. De Israëliër pakte een minuut voor einde uit met een ippon. Diezelfde Muki weerhield Chouchi het afgelopen jaar ook van de gouden medaille voor de Europese titel.

  Chouchi na zijn bronzen kamp