• home
 • video
 • pas verschenen

  Qatar verrast Zuid-Korea, Tottenham lacht in zijn vuistje

  Zuid-Korea druipt af.

  Qatar staat verrassend in de halve finales van de Asian Cup. Het gastland voor het WK van 2022 schakelde Zuid-Korea, een van de favorieten, uit met 1-0. Dat nieuws zal met de glimlach onthaald zijn in Londen, want Tottenham kan zo opnieuw een beroep doen op Heung-min Son.

  In de 78e minuut besliste Abulaziz Hatim met een afstandsschot de kwartfinale tegen Zuid-Korea. Hij knalde in Abu Dhabi Qatar voor het eerst naar de laatste vier van de Asian Cup.

   

  De tegenstander van Qatar wordt gastland VAE of titelhouder Australië. De andere halve finale gaat tussen Iran en Japan.

   

  De uitschakeling van Zuid-Korea betekent dat Tottenham weldra waar een beroep kan doen op Heung-min Son. De Spurs missen onder meer Harry Kane en Dele Alli en kunnen hun Zuid-Koreaans offensief geweld goed gebruiken.