• home
 • video
 • pas verschenen

  "Hopelijk wint Beerschot 2e periode, dan zijn er tenminste finalematchen"

  De wedstrijd is vanavond met tekstupdates live te volgen op sporza.be.

  In eerste klasse B zijn vanavond alle ogen gericht op Beerschot Wilrijk-KV Mechelen. Beide clubs delen de leiding in de tweede periode met 18 punten. Proximus-commentator Wilfried Mostinckx schat het mogelijk cruciale duel in. 

  "Eigenlijk moet Beerschot vanavond winnen"

  "Als Beerschot Wilrijk vanavond verliest, dan wordt de kans op een tweede periodetitel een pak kleiner", stelt commentator Wilfried Mostinckx, die 1B op de voet volgt.

   

  "Eigenlijk moet Beerschot winnen als ze voluit willen meedoen voor de tweede periode. Een gelijkspel zou het misschien nog spannend houden, maar dan durf ik er toch geen geld meer op in te zetten."

   

  Mocht Beerschot vanavond winnen en drie punten uitlopen, kan KV Mechelen het dan nog rechtzetten? "Ja, maar ze zullen het dan toch een pak moeilijker hebben."

   

  "Tegen Union lagen ze in de competitie en in de beker twee keer onder en kwamen ze goed weg. Ook tegen Roeselare waren ze vorige week niet goed. Hulptrainer Fred Vanderbiest zei twee keer dat het de slechtste match van het seizoen was. Dat betekent toch wel iets."

  "Ik hoop dat Beerschot de tweede periode wint"

  Bij beide clubs zal de druk vanavond groot zijn. Wie kan daar het best mee om? "KV Mechelen heeft wat meer ervaring in huis met routiniers als Swinkels, Kaya en De Camargo. Wat dat betreft zijn ze wat meer door de wol geverfd."

   

  "Bij Beerschot zitten toch wat jonge knapen die dat niet kennen. Vanzeir is de man in vorm, maar hij wordt gehuurd van Genk. Dat soort wedstrijden heeft hij nog niet te vaak gespeeld."

   

  "Ik hoop dat Beerschot de tweede periode wint", zegt Mostinckx. "Dan krijgen we tenminste finalewedstrijden. Als KVM ook deze periode wint, dan zijn ze eind februari klaar als kampioen in 1B."

   

  "Met al zijn manco's in deze formule in 1B zijn de finalewedstrijden toch een beetje het summum. Naar die matchen kijk ik altijd uit."

  Dante Vanzeir.

  Dante Vanzeir.