• home
 • video
 • pas verschenen

  Monaco-volger: "Henry had niet het postuur van een trainer en was te veel speler"

  Thierry Henry.

  Henry druipt af bij Monaco.

  Het eerste avontuur van Thierry Henry als T1 is er eentje om heel snel te vergeten. Henry werd na drie maanden ontslagen bij Monaco. RMC-journalist en clubwatcher Yann Pécheral is scherp voor Henry. "De situatie bij Monaco is nu nog erger dan voor zijn komst."

  "Resultaten en manier waarop waren een catastrofe"

  "Het ontslag van Thierry Henry was eigenlijk geen verrassing, of toch niet sinds enkele dagen", stelt Yann Pécheral, die voor Radio Monte Carlo AS Monaco volgt. 

   

  "Monaco werd in de competitie vernederd door Strasbourg (1-5) en verloor deze week ook nog eens voor eigen volk van tweedeklasser Metz in de beker. Die resultaten en vooral de manier waarop waren een catastrofe."

   

  "Er was bovendien de houding van Henry, die het bestuur toch geënerveerd heeft. Henry beledigde een speler en liet zich niet van zijn fraaiste kant zien. Tegen Metz bleef hij ook bijna voortdurend op de bank zitten en gaf hij weinig richtlijnen aan zijn spelers."

   

  "Na die match tegen Metz heeft het bestuur vastgesteld dat de huidige situatie nog erger is dan voor zijn komst. Monaco staat 19e en wellicht hebben de bestuurders beseft dat er geen andere optie was dan Henry te ontslaan."

  "Hij ging meteen het duel met de pers aan"

  Was Thierry Henry in de dug-out te nerveus? "Je kreeg het gevoel dat hij nog niet het postuur van een trainer had en nog te veel een speler was. Je zag die nervositeit ook op de perspraatjes voor de matchen, die altijd zeer complex waren. Hij ging meteen het duel aan met de pers."

   

  "Tijdens de match zag je die stress ook op de bank, met Henry die voortdurend gesticuleerde. De club heeft geanalyseerd dat de spelers in zo'n situatie geen nood hadden aan extra stress, aan al die verloren energie. De kleedkamer van Monaco heeft nu nood aan sereniteit."

  Jardim-Henry-Jardim

  Hoe reageert Frankrijk op het ontslag van Henry? Yann Pécheral: "Het is uiteraard een vernedering voor een van de beste spitsen die we gekend hebben. Maar meer dan naar de mislukking van Henry wordt vooral naar de belachelijke situatie bij Monaco gekeken."

   

  "Ze hebben Leonardo Jardim na vier fantastische seizoenen ontslagen. Ze hebben veel betaald voor die ontslagvergoeding. Je haalt dan Thierry Henry, die na drie maanden ook al moet vertrekken. En dan kies je weer voor Jardim."

   

  "Ze betalen dus enorm veel geld om terug te keren naar de situatie waar ze ruim 3 maanden geleden ook al stonden: mét Jardim in de kelder van het klassement. Dat wijst op veel paniek bij het bestuur."

   

  "Wat er ook van zij: Henry is geweldig mislukt bij Monaco. Het beeld leeft nu ook dat hij te snel T1 is willen worden. Ik weet niet wat hij nu zal doen, maar ik betwijfel toch of we hem binnenkort nog op de bank in Frankrijk zullen zien."

  Tweets van de ontslagen Henry: