• home
 • video
 • pas verschenen

  Monaco maakt stoelendans compleet met terugkeer Jardim

  Jardim moet Monaco in de Ligue 1 houden.

  AS Monaco heeft zijn ontluisterend seizoen nog een extra bizar hoofdstuk gegeven: Leonardo Jardim, in okober ontslagen bij Monaco, komt weer aan het roer. Hij volgt Thierry Henry op, die gisteren aan de deur werd gezet.

  11 oktober ontslagen, 25 januari weer aan boord

  Leonardo Jardim (44) werd in 2014 T1 bij Monaco. Hij zorgde voor een hoogconjunctuur in het prinsdom, met onder meer een titel in 2017 en de halve finales in de Champions League.

   

  Dit seizoen sputterde de motor en de Portugees betaalde op 11 oktober het gelag voor de dramatische seizoensstart.

   

  Clubicoon Thierry Henry moest de trein weer op de rails krijgen, maar de Monegaskische wagonnetjes ontspoorden helemaal onder de voormalige assistent-trainer bij de Rode Duivels.

   

  Henry werd gisteren aan de deur gezet en Monaco verraste vandaag met de verrassende terugkeer van Leonardo Jardim. De Portugees tekende voor 2,5 jaar.

  "We moeten hem een kans geven om zijn werk af te maken"

  Vicevoorzitter Vadim Vasiljev stak de hand in eigen boezem. "Ik draag de volle verantwoordelijkheid. We hebben te veel belangrijke spelers verkocht en bij de vervanging van die spelers zijn fouten gemaakt."

   

  "Ook over het ontslag van Leonardo Jardim werd te vroeg beslist. We beseffen vandaag dat het verhaal van Jardim bij deze club niet geëindigd is zoals het moest. We moeten hem een kans geven om zijn werk voort te zetten."

   

  "Thierry Henry is een legende, maar door de ongunstige omstandigheden en de vele blessures heeft hij de club niet uit deze crisis kunnen halen. Ik wil hem bedanken om deze uitdaging aan te gaan. Hij had meer tijd nodig om te doen wat verwacht werd, maar we hebben helaas geen tijd meer."

   

  "We geloven dat het nog niet te laat is om het tij te keren. We denken dat de spelers met Jardim deze crisis kunnen overwinnen."

  Henry: "Ik geloof erg hard in deze groep"

  Op Twitter reageerde Thierry Henry zelf ook op zijn exit. "Ik vind het erg jammer dat ik afscheid moet nemen van Monaco. Ondanks de moeilijkheden heb ik hier enorm veel plezier beleefd."

   

  "Ik geloof erg hard in deze spelers en ben ervan overtuigd dat deze groep - met de wintertransfers - klaar is voor het tweede deel van het seizoen en zijn potentieel kan benutten."

   

  "Ik wil het bestuur bedanken voor deze kans. Ik hoop oprecht dat mijn opvolger de club uit deze situatie kan sleuren. Ik wens iedereen het beste in de toekomst."