• home
 • video
 • pas verschenen

  Filipijnen nemen afscheid van Sven-Göran Eriksson (70)

  " "

  Sven-Göran Eriksson was sinds oktober coach van de Filipijnen.

  De Asian Cup is ook het eindstation geworden voor een andere 70-jarige coach. Enkele uren nadat Marcello Lippi zijn afscheid van China bevestigd had, meldde de Filipijnse bond dat de samenwerking met Sven-Göran Eriksson stopt.

  De Filipijnen gingen pas in oktober in zee met de Zweedse toptrainer. "Het was een kort engagement, maar zo hadden we dat ook aangekondigd", luidt het bij secretaris-generaal Edwin Gastanes. Hij benadrukte dat het niet om een ontslag gaat: Eriksson was enkel aangetrokken voor de Suzuki Cup in 2018 en de Asian Cup.

   

  De landenbeker in de Verenigde Arabische Emiraten leverde niks op voor de Filipijnen. Ze verloren hun 3 matchen in de groepsfase: 1-0 tegen Zuid-Korea, 3-0 tegen China en 3-1 tegen Kirgizië.

   

  Eriksson was van 2001 tot 2006 de eerste buitenlander die de Engelse nationale ploeg onder zijn hoede had. Hij was ook bondscoach van Mexico en Ivoorkust. Azië was geen onbekend terrein voor de ex-coach van Göteborg, Benfica, Roma, Fiorentina, Sampdoria, Lazio, Manchester City en Leicester. Sinds 2013 werkte hij in China achtereenvolgens bij Guanghzou R&F, Shanghai SIPG en Shenzhen.