• home
 • video
 • pas verschenen

  Eden Hazard: "Thierry Henry is altijd weer welkom bij Rode Duivels"

  " "

  De aanvoerder van de Rode Duivels won gisteren van Tottenham in de League Cup.

  De passage van Thierry Henry bij Monaco was maar van korte duur. De oud-aanvaller liet een job als assistent van Roberto Martinez bij België staan voor zijn eerste ervaring als hoofdcoach. Als het van Eden Hazard afhangt, mag de Fransman zo weer terugkeren.

  Na de return en kwalificatie voor de finale van de League Cup gisteravond tegen Tottenham - met een goal van Hazard - kreeg de aanvoerder van de Rode Duivels vragen over Henry van een journalist van Eleven Sports.

   

  Hazard leeft mee met Henry: "Ik had voor de match al gezien dat Henry coach af was bij Monaco. Ik ben heel ontgoocheld voor hem. Ik denk niet dat hij dat verdient. Bij de Rode Duivels heeft hij ons goed geholpen." Henry was een van de stafleden die België naar de derde plaats brachten op het WK in Rusland.

   

  Hij begon het seizoen nog als assistent van Martinez, maar wou in oktober graag bij zijn ex-club debuteren als hoofdcoach. Dat gebeurde evenwel niet onder een goed gesternte. Hazard: "Het gaat niet goed met Monaco dit seizoen. Het was al crisis toen hij er begon. Hij heeft geprobeerd om de situatie recht te zetten. Dat is niet gelukt."

   

  Maar Hazard twijfelt niet aan de capaciteiten van Henry: "Hij heeft mijn volledige steun. Ik maak me geen zorgen. Ik weet dat hij een grote coach zal worden in de toekomst."

   

  Waarna de voor de hand liggende vraag volgde: of Henry weer welkom is bij de Rode Duivels? "We zouden hem met open armen ontvangen. Als hij wil terugkomen, weet hij ons te vinden", klonk het met een grote lach.

  Hazard kreeg na de match vragen over Henry: