• home
 • video
 • pas verschenen

  Bezoes naar Gent: "Speler doet beste zaak, grote klap voor Brys"

  Bezoes.

  Bezoes ruilt Stayen voor de Ghelamco Arena.

  AA Gent heeft met Roman Bezoes de draaischijf van Sint-Truiden aangetrokken. STVV verloor ook al Casper De Norre aan Racing Genk en ziet dus nog een sterkhouder vertrekken naar een concurrent uit Play-off I. Stef Wijnants bestudeert de transfer van Bezoes.

  "Bezoes is de grote winnaar"

  Roman Bezoes doet de beste zaak. Hij krijgt een gigantisch contract voor 3,5 jaar met bedragen die hij in Sint-Truiden nooit zou verdienen. Zo zet hij een grote stap naar financiële onafhankelijkheid. 

   

  Hij wilde ook weer kans maken om geselecteerd te worden voor de nationale ploeg van Oekraïne en hij denkt dat hij bij Gent meer kans maakt om daar voor opgepikt te worden. Hij kan er ook nog een prijs winnen.

   

  Bezoes zelf heeft het het aardigst voor elkaar. Hij is een gevoelsmens, die graag vrienden rond hem heeft en in Gent zitten een aantal Oekraïners. Zijn kinderen kunnen er makkelijker naar een internationale school gaan. Bezoes is dus de grote winnaar, vooral om financiële redenen.

   

  Hoe hij zich daar in de ploeg zal moeten manifesteren, zal nog moeten blijken. Maar hij heeft wel iets dat Gent niet heeft op die middenveldpositie: heel veel wilskracht en werkkracht, soms een geniaal idee. Dat zal coach Thorup graag hebben.

   

  Voor de titel komt Gent zeker niet meer in aanmerking. Dat moet voor Bezoes ook niet de ingesteldheid zijn, maar die is wel dat Gent het zich - met alles dat het gehaald heeft - niet kan veroorloven om Play-off I niet te halen.

  Bezoes verlaat Stayen.

  "Een grote klap voor Brys"

  Sint-Truiden is met De Norre en Bezoes twee van zijn beste spelers kwijt. Dat is toch een grote klap voor trainer Brys, die die ploeg heel goed gezet heeft.

   

  Een ploeg die echt wel kans had en misschien nog heeft om Play-off I te halen, maar dan zullen de andere spelers boven zichzelf moeten uitstijgen en dat wordt toch een ander verhaal zonder die vertrokken vaste waarden.

   

  Zij namen de ploeg op sleeptouw en maakten belangrijke goals. Het verhaal van december is niet meer het verhaal van januari voor STVV.

  De Norre trok naar Racing Genk.

  "De druk zit er niet zodanig op dat ze willen dat het allemaal meteen gebeurt"

  De directie van STVV heeft altijd gezegd - en heeft dat vrijdag nog eens bevestigd - dat ze binnen dit en drie jaar Play-off I wil halen. Ze zullen daar ook alles aan doen. De druk zit er niet zodanig op dat ze willen dat het allemaal meteen gebeurt.

   

  Vorig jaar hadden ze al eens een gemiste kans, nu zijn ze er ook nog altijd heel dichtbij. Van de acht overgebleven matchen spelen ze er nog vier thuis: tegen Waasland-Beveren en Eupen en tegen rechtstreekse concurrenten Gent en Charleroi.

   

  Dit jaar slikten ze thuis nog maar één nederlaag: tegen Genk vorige week en iedereen weet hoe dat is verlopen. Als ze die thuismatchen goed kunnen afwerken, dan zullen ze weer dicht bij PO I uitkomen. Al zijn er nog veel voorwaarden die daarvoor zullen moeten worden ingevuld natuurlijk.

  Stef Wijnants

  Tweet: