Bezoes trekt naar AA Gent, Sylla maakt de omgekeerde beweging

  Bezoes speelde 2.5 jaar voor STVV.

  De Oekraïner Roman Bezoes (28) verlaat STVV na 2.5 jaar voor AA Gent. De Senegalees Mamadou Sylla (24) maakt de omgekeerde beweging, op huurbasis. 

  Bezoes: "Bekerfinale halen, plaatsen voor POI en Europees voetbal verzekeren"

  "Bezoes zorgde tijdens zijn periode bij STVV voor enkele mooie doelpunten en knappe assists", zo klinkt het op de website van Sint-Truiden. 

   

  De aanvallende middenvelder speelde in totaal 70 wedstrijden, daarin scoorde hij twaalf keer. STVV nam Bezoes in de zomer van 2016 over van de Oekraïense club Dnipro Dnipropetrovsk.

   

  "Gelukkig is alles nu achter de rug", geeft Bezoes al een eerste reactie bij AA Gent. "Het duurde toch een paar dagen en dan werd ik wat nerveus omdat ik hier echt naartoe wou komen. Ik wil veel spelen en de clubambities waarmaken. Eerst en vooral de bekerfinale halen, maar we moeten ook POI en Europees voetbal verzekeren."

   

  Sylla, in juli 2017 door AA Gent weggeplukt bij Eupen, speelde sinds het begin van het seizoen op huurbasis voor Zulte Waregem. Maar Gent en Zulte Waregem beslisten om de huurovereenkomst vroegtijdig stop te zetten.

   

  Voor de ploeg van Dury kwam de aanvaller in 16 wedstrijden in actie. Daarin deed hij het net maar één keer trillen. Nu moet hij STVV-coach Marc Brys voorin meer opties geven.

  De Limburgse club maakte het nieuws bekend op Twitter

  De reactie van Bezoes bij AA Gent