• home
 • video
 • pas verschenen

  Legendarische afdaling in Kitzbühel is prooi voor Italiaan Paris

  Dominik Paris

  Paris zette een tijd van 1'56"82 neer.

  De Italiaan Dominik Paris heeft de wereldbekermanche alpijnse ski in het Oostenrijkse Kitzbühel op zijn naam geschreven. De 29-jarige Paris zette een tijd van 1'56"82 neer. 

  Paris, die eerder in Kitzbühel al won in 2013 en 2017, hield de Zwitser Beat Feuz (1'57"025) achter zich. De Oostenrijker Otmar Striedinger (1'57"19) vervolledigde het podium.

   

  Feuz staat in de WB-stand van de afdaling aan de leiding met 420 punten, voor Paris (320 ptn). De Italiaan Christof Innerhofer (260 ptn) volgt als derde. De Oostenrijker Marcel Hirscher voert met 1.036 punten de algemene WB-stand ruim aan.

   

  Zaterdag volgt, in twee runs, de slalom. Zondag wordt afgesloten met een super-G. Het oorspronkelijke programma was de super-G op vrijdag, de afdaling op zaterdag en de slalom op zondag. Maar omdat er dit weekend in Kitzbühel heel wat sneeuw wordt verwacht, gooide de internationale skifederatie (FIS) de planning om. 

   

  De afdaling bij de vrouwen werd overschaduwd door de hartstilstand van een wedstrijdofficial. De 60-jarige man voelde zich donderdag in een kabelbaan onwel en stuikte ineen. Drie Zweedse afdaalsters die ter plekke waren, redden zijn leven. Ze dienden de eerste zorgen toe en voerden een hartmassage uit. De man werd nadien naar het ziekenhuis gevoerd en is intussen buiten levensgevaar.  

  Paris mocht het hoogste trapje betreden