• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Wie houdt James Harden nog tegen? Clubrecord van 61(!) punten

  James Harden viert zijn zege in Madison Square Garden.

  James Harden is nu al 21 wedstrijden op rij niet af te stoppen in de NBA. Elke keer scoorde de MVP van de Houston Rockets meer dan 30 punten, maar tegen de New York Knicks deed hij er nog een schepje bovenop: 61 punten.

  Harden richtte de schijnwerpers op zichzelf in Madison Square Garden, de thuishaven van de New York Knicks. Hij mikte maar liefst 61 punten door de korf en leidde zijn team eigenhandig naar een 114-110-overwinning.

   

  "The Beard" zet niet alleen een persoonlijk record neer in de NBA, hij verpulvert ook het clubrecord van de Rockets. Om het helemaal af te maken was Harden ook goed voor 15 rebounds.

   

  Harden heeft nu 21 wedstrijden op rij minstens 30 punten gemaakt. De Amerikaan treedt daarmee in de voetsporen van de legendarische Wilt Chamberlain, die in de jaren 60 drie keer zo'n reeks kon neerzetten. Het record staat op 65 wedstrijden op rij.

   

  Het is niet de eerste keer dat de New York Knicks moeite hebben om een sterspeler af te stoppen in Madison Square Garden. Ook Kobe Bryant deed het huzarenstukje (61 punten) al eens voor in 2009 voor de LA Lakers.

  Tweets: