• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Bronckhorst stopt na dit seizoen als coach van Feyenoord

  Giovanni Van Bronckhorst loodste Feyenoord naar de titel in 2017.

  Feyenoord moet op het einde van het seizoen afscheid nemen van coach Giovanni Van Bronckhorst. De 43-jarige trainer is na vier jaar toe aan een nieuwe uitdaging. 

  Van Bronckhorst nam in mei 2015 het roer van Feyenoord over van de ontslagen Fred Rutten, momenteel aan de slag bij Anderlecht. Onder zijn leiding pakte Feyenoord in 2017 zijn eerste landstitel in 18 seizoenen. Hij zette ook twee KNVB-bekers (2016 en 2018) en twee Supercups (2017 en 2018) in de prijzenkast.

   

  Na vier seizoenen houdt de 106-voudige Nederlandse international het voor bekeken. Hij werkt het seizoen wel nog af bij Feyenoord. "Er is nog te veel om dit seizoen voor te strijden", zegt hij. "We moeten Europees voetbal veiligstellen via de competitie of de beker."

   

  "Maar ik heb veel nagedacht of ik na dit seizoen nog één of meerdere jaren hoofdtrainer wil blijven van Feyenoord. Dat was een hele moeilijke beslissing, want deze club zit in mijn hart. Ik heb altijd mijn gevoel gevolgd in mijn carrière en mijn gevoel zegt nu dat ik dat niet moet doen."

   

  Feyenoord staat in de Eredivisie na 18 speeldagen derde, met 36 punten. Het telt wel al een straat achterstand op leider PSV (49 ptn) en eerste achtervolger Ajax (47 ptn). In de Nederlandse beker haalde het gisteren de halve finales na winst tegen Fortuna Sittard (4-1).