• home
 • video
 • pas verschenen

  Politie staakt zoektocht naar vermiste Sala: "Moeilijke beslissing"

  Supporters Nantes

  De supporters van Sala's ex-club Nantes hielden de voorbije dagen een wake.

  Na 3 dagen zoeken heeft de politie van het Kanaaleiland Guernsey de zoekactie naar Emiliano Sala afgeblazen. De Argentijnse voetballer verdween afgelopen maandag met zijn privévliegtuigje van de radar.

  Emiliano Sala nam afgelopen maandag het vliegtuig van Frankrijk naar Groot-Brittannië, waar hij net bij Cardiff een contract had getekend. Maar het vliegtuigje van Sala zou de overkant van het Kanaal nooit bereiken. Een grootse zoekactie werd op touw gezet, maar die leverde niets op.

   

  "We hebben met 3 vliegtuigen, 5 helikopters en 2 reddingsboten gezocht, met daarbij ook nog de hulp van talloze passerende boten en vissersschepen. Daarnaast hebben we de gegevens van mobiele telefoons en satellietbeelden onderzocht. Helaas heeft dit allemaal niets opgeleverd. We vonden geen spoor van het vliegtuig, de piloot noch de passagiers."

   

  "Uiteindelijk hebben we de moeilijke beslissing genomen om de zoektocht te staken", laat de politie van het Kanaaleiland Guernsey weten. "De kans op overleving is op dit moment uiterst klein."

   

  "Hoewel we nu niet langer actief zullen zoeken, blijft de zaak onopgelost. We zullen aan alle vaartuigen die passeren laten weten de ogen open te houden. De familie van de betrokkenen zijn op de hoogte gebracht. Onze gedachten gaan naar hen uit."

  Zus Romina: "Hij is nog ergens en wacht op ons"

  De familie van Sala legt zich niet zomaar neer bij het einde van de zoektocht. "In mijn hart weet ik dat Emiliano nog altijd leeft ergens op de Kanaaleilanden", zegt zjin zus Romina. "Hij en de piloot zijn nog ergens en ze wachten op ons."

   

  Romina Sala liet op de persconferentie ook weten dat de familie met het idee speelt om naar Guernsey te trekken en de mensen daar aan te sporen toch weer te gaan zoeken. "Ik weet dat het een enorme opgave is en dat iedereen zijn uiterste best doet, maar stop er alsjeblieft niet mee."

  De verklaring van de havenmeester van Guernsey