• home
 • video
 • pas verschenen

  Jonge judoka Verstraeten verovert eerste GP-goud in Tel Aviv

  Jorre Verstraete.

  Jorre Verstraete met zijn gouden medaille.

  0 / 0

  De  21-jarige Jorre Verstraeten (-60 kg) heeft op de Grand Prix judo van Tel Aviv goud veroverd. Het is meteen zijn eerste goud in de IJF World Tour. 

  Verstraeten won zijn eerste twee kampen makkelijk met ippon. In de halve finale verschalkte hij de Brit Ashley McKenzie met waza-ari, maar in de finale tegen de Nederlander Tornike Tsjakadoea had hij wat bijval nodig.

   

  Verstraeten was de meest aanvallende judoka, maar kon dat niet bewijzen met een score. Het werden logische verlengingen waarbij Tsjakadoea al twee strafpunten achter zijn naam had staan.

   

  Na twee minuten daarin leek de Nederlander de match in handen te nemen, maar hij maakte een fout door naast de mat te stappen. Dat werd bestraft met een derde strafpunt en de daaraan verbonden uitsluiting.

   

  In september stapte Verstraeten over van de Vlaamse judofederatie naar de Franstalige in de overtuiging dat hij daar meer kansen zou krijgen om zijn aanvallende judo te laten renderen. Het goud van Tel Aviv bevestigt voorlopig zijn gelijk.

  Oeps

  Bij de uitreiking van de medailles ging het wel nog bijna mis. De man die de prijzen uitreikte gaf het goud aan verliezend finalist Tsjakadoea en zilver aan Verstraeten. De twee doorzagen de vergissing en wisselden hun prijs.