Monaco schuift Thierry Henry na amper 3 maanden al opzij

  Thierry Henry druipt af bij Monaco.

  Na iets meer dan 3 maanden is het huwelijk tussen Monaco en Thierry Henry al voorbij. Monaco plukte Henry weg bij de Rode Duivels, maar de resultaten bleven ook met de ex-spits dramatisch.

  Heel wat clubs hadden Thierry Henry de voorbije jaren het hof gemaakt, maar pas toen zijn ex-club Monaco aanklopte, besloot de 123-voudige Franse international de sprong te wagen. Henry liet voor de uitdaging zijn job als assistent bij de Rode Duivels vallen.

   

  Maar ook met Henry in plaats van Jardim bleef Monaco krasselen. De Champions League-campagne was een afgang, de resultaten in de competitie niet veel beter.

   

  Met Henry aan het roer kon Monaco, waar de Belgen Tielemans en Chadli spelen, amper 2 keer winnen in de Ligue 1. Hiermee staat het voorbij halfweg op een degradatieplaats. 2 seizoenen geleden werd Monaco nog kampioen, vorig jaar vicekampioen.

   

  Henry wordt officieel niet ontslagen bij Monaco, maar wel op non-actief gezet "tot er een definitieve beslissing wordt genomen". Zijn assistent Franck Passi neemt voorlopig zijn taken over.