• home
 • video
 • pas verschenen

  Ex-Gouden Schoen Suarez versiert nog late toptransfer

  Matias Suarez heeft op zijn 30e nog een mooie transfer versierd in zijn geboorteland Argentinië. Suarez staat op het punt een contract te tekenen bij River Plate, de winnaar van de Copa Libertadores.

  Matias Suarez speelde de afgelopen tweeenhalf seizoenen voor Belgrano, de Argentijnse eersteklasser waar Anderlecht hem in de zomer van 2008 wegplukte. Dit seizoen scoorde hij nog maar twee keer, maar met zijn flitsen maakte hij voldoende indruk op River Plate. De traditieclub zou 2,6 miljoen euro betalen en Suarez een contract van 3 seizoenen aanbieden.

   

  De topclub uit Buenos Aires presteert voorlopig onder de verwachtingen en staat pas 12e in de Argentijnse eerste klasse. Het won afgelopen maand wel de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse Champions League.

   

  Voor Suarez, die in mei zijn 31e verjaardag viert, wordt het zijn eerste avontuur bij een topclub in eigen land. Vandaag legde hij zijn medische testen af. 

   

  Matias Suarez streek in de zomer van 2008 neer in Anderlecht. De Argentijnse dribbelaar had in het begin serieuze aanpassingsproblemen, maar groeide uiteindelijk uit tot een publiekslieveling en uitblinker bij paars-wit. In 2012 leverde het hem de Gouden Schoen op (foto).

   

  Door blessures werd de Argentijn, die 8 seizoenen onder contract lag bij Anderlecht, steeds meer afgeremd. Hij verloor zijn basisplaats en verliet Anderlect uiteindelijk met ruzie.

  "Mister Europe" scoort 7 keer in de Europa League in 2011