• home
 • video
 • pas verschenen

  Sven Nys in DNA Nys: "Voor Thibau is er geen weg terug"

  Sven en Thibau Nys.

  DNA Nys is elke woensdag te bekijken op één.

  Ook in de tweede aflevering van DNA Nys geeft zoon Thibau aan dat hij alles wil doen voor zijn sport. Het schoolwerk komt op de tweede plaats en vader Sven maakt zich toch ook wat zorgen. Bekijk hier enkele fragmenten.

  Zoon tegen vader: "Je jaagt me verschrikkelijk hard op"

  Thibau Nys heeft met vader Sven een uitstekende mentor, maar Nys junior stelt zelf vast dat het zonder de vaderlijke aanwezigheid ook lukt. "Ik heb al ondervonden dat ik veel koersen win als hij (Sven) niet thuis is", vertelt Thibau.

   

  "Ik ben dan veel rustiger. Jij jaagt me verschrikkelijk hard op", richt hij zich tot zijn vader. "Voor de koers vooral, als we nog niet vertrokken zijn. Ik word er zot van."

   

  Vader Nys maakt nog een opmerking over timemanagement en stelt vast dat "Ik regel het wel" het favoriete antwoord van zijn zoon is.

  Schoolresultaten lijden onder passie voor de koers

  De koers slorpt Thibau Nys volledig op en dat blijft niet zonder gevolgen op school. Nys junior moet zijn jaar overdoen.

   

  "We hebben alle middelen aangereikt, maar het had geen zin. Hij dacht dat hij er in juni door zou dansen. Het is geen verrassing voor mij en ik denk ook niet voor Thibau", zegt mama Isabelle over het verdict op school.

   

  "Ik wou niets laten schieten voor de koers", herhaalt Thibau nog eens. "Ik ben altijd met de koers bezig." Vader Nys merkt wel op dat het tijdsbestek "naar De Kampioenen kijken" misschien nuttiger kan worden ingevuld.

  Nys junior stellig: "Ik zet voorlopig alles op mijn sport"

  Koers, koers en nog eens koers dus. "Voor Thibau is er geen weg terug. Hij is een weg ingeslagen en wil graag van wielrennen zijn job maken", stelt Sven Nys vast.

   

  "Voor mij is er altijd een weg terug. Wat als hij de op drie na of de op negen na beste van zijn categorie is? Kan hij het dan nog opbrengen?", vraagt Nys senior zich af.

   

  "Er zal altijd een weg terug zijn, maar dat scenario leg ik me niet voor", pareert zoon Nys. "Ik zet voorlopig alles op mijn sport. Ik zou graag mijn schoolwerk voorrang geven, maar dat lukt gewoon niet. Daarvoor ben ik te graag bezig met alles rond de koers."

  Herbekijk de volledige aflevering

  DNA Nys gemist? Bekijk de volledige tweede aflevering op vrtnu.be.