• home
 • video
 • pas verschenen

  "De beker leeft enorm in Gent, ik voel stress in elke vezel"

  Ivan De Witte wil geen grote uitspraken doen over bekerwinst.

  AA Gent wil vanavond tegen KV Oostende een grote stap zetten naar de finale van de Beker van België. "Het is alsof de competitie op de tweede plaats is gekomen", zegt voorzitter Ivan De Witte, die ook spreekt over de mogelijke transfer van Bezoes.

  Met een halve finale tegen KV Oostende en een mogelijke finale tegen KV Mechelen of Union is AA Gent de uitgesproken favoriet voor de Beker van België. "Dat is waarschijnlijk zo, maar daar ligt precies het gevaar", waarschuwt De Witte.

   

  "Ik blijf heel voorzichtig, ook al lijkt het een behoorlijk haalbaar parcours. Uiteraard is het ons doel om minstens de finale te halen. Het is een unieke kans, een gigantisch grote kans zelfs. Bovendien kunnen we ons rechtsteeks kwalificeren voor Europees voetbal, dat speelt ook mee."

   

  "Ik heb de laatste dagen en ook al tijdens de winterstage in Spanje gevoeld dat het leeft bij de spelers. Ook bij de supporters leeft het enorm. Je kan bijna niemand tegenkomen in het Gentse die je niet aanspreekt over de beker. Het lijkt wel alsof de competitie op de tweede plaats komt. Maar laat ons toch maar kijken wat er vanavond gebeurt."

   

  "Na al die jaren heb ik nog altijd even veel stress. De wedstrijd van vanavond is nu al in het diepste van mijn vezels aanwezig. Als je dat als voorzitter niet meer voelt, moet je ermee ophouden."

  "Thorup geeft veel vertrouwen aan de ploeg"

  Het is duidelijk dat er met Jess Thorup een nieuwe Deense wind waait in Gent. Sinds zijn aanstelling heeft Gent in eigen huis al alle wedstrijden gewonnen, met uitzondering van het gelijkspel tegen Antwerp op speeldag 16 (0-0).

   

  "Ik ben zeer tevreden over Thorup", is De Witte duidelijk. "Vooral over de manier waarop hij omgaat met de spelers. Hij geeft veel vertrouwen aan de ploeg. Hij bouwt een team met een herkenbaar patroon. Ik hoor zelfs van de meer ervaren spelers, zoals Vadis Odjidja, dat ze heel tevreden zijn."

  "Transfer Bezoes komt wel in orde"

  Niet alleen in het bekerparcours, maar ook in de competitie zijn het spannende weken voor AA Gent. Zondag volgt een bezoek op Kortrijk en een week later trekt Gent naar Club Brugge.

   

  "Het zijn cruciale weken voor de kwalificatie voor Play-off I", beseft Ivan De Witte. "Maar de zege tegen Anderlecht heeft ons wat comfort gegeven. Het was een boost, die ons het geloof geeft dat we verder kunnen."

   

  En misschien gaat Gent wel verder met Roman Bezoes, want de middenvelder van STVV wordt uitdrukkelijk gelinkt met een overstap naar de Ghelamco Arena. "Ik denk dat die transfer wel in orde komt. Het ziet er goed uit. Bezoes is een kwaliteitsspeler, die zeker nog iets kan toevoegen aan de kwaliteit van de groep."

  Tweet: