• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Tichelt revalideert al voor operatie: "We rekenen erop dat hij Tokio haalt"

  Dirk Van Tichelt.

  Dirk Van Tichelt ligt in de lappenmand.

  Op 7 februari wordt judoka Dirk Van Tichelt (34) geopereerd aan de kruisbanden van zijn knie, maar de medaillewinnaar op de Spelen in Rio revalideert nu al om zijn kansen op olympische kwalificatie voor Tokio 2020 gaaf te houden.

  Dirk Van Tichelt heeft zijn kruisbanden gescheurd en moet over twee weken onder het mes. "Wij rekenen op zes maanden revalidatie, waardoor de periode om zich te kunnen kwalificeren voor de Olympische Spelen van Tokio wel heel kort wordt", verklaart Technisch Directeur Topsport Koen Sleeckx van de Vlaamse Judofederatie.

   

  "Toch reken ik erop dat Van Tichelt die Spelen zal halen. Ik heb hem de laatste maanden keihard zien trainen en bij zijn laatste wedstrijden zat hij heel dicht bij zijn topvorm. In een volgende fase wilden wij zijn explosiviteit opvijzelen, maar jammer genoeg dwarsboomde de zware knieblessure die planning."

   

  "Wij willen nu met intensieve behandeling bij onze kinesist Tom Verhoeven de opgebouwde conditie op zijn minst vasthouden en ook de spieren rond de gehavende knie zo sterk mogelijk maken in afwachting van de operatie en zijn comeback."

   

  "Op die manier kan Van Tichelt in de beste omstandigheden de competitie hervatten en moet hij zich vooralsnog kunnen kwalificeren voor de Spelen."