• home
 • video
 • pas verschenen

  Snowboarder De Buck wil schitteren op X Games: "Een enorme show"

  Sebbe De Buck

  Haalt Sebbe De Buck het podium van de Winter X Games?

  Sebbe De Buck moet de Belgische snowboardeer hoog houden op de Winter X Games in Aspen (VS), die vandaag van start gaan. "De sprongen zijn hier hoger, de obstakels groter. Alles voor het spektakel."

  "De X Games zijn een van de meest prestigieuze wedstrijden van het jaar. Ze zijn jaarlijks, dus ze staan een trapje onder de Olympische Winterspelen", legt Sebbe De Buck uit. "Maar als je hier wint, is dat zeker meer waard dan eender welke Wereldbeker."

   

  Nog meer dan op de gewone wedstrijden is het showelement van belang op de X Games. "ESPN maakt er een enorme show van, maar dat maakt het ook heel leuk. De sprongen zijn hier hoger, de obstakels groter. Allemaal voor het spektakel."

  "Ik voel me goed op mijn plaat"

  Een jaar geleden was De Buck 8e op de Big Air en 13e in de slopestyle. "Maar vorig jaar was een van mijn slechtste seizoenen. Om een of andere reden kwam het er op de wedstrijden niet uit. Nu begin ik opnieuw met een wit blad. Hopelijk kan ik wat meer finales halen."

   

  "Het moeilijkste op de X Games is om door de kwalificaties te geraken. Iedereen houdt het safe om de finale te halen, maar je mag ook niet té safe doen. In de finale kun je dan alles op alles zetten. Ik voel me alvast goed op mijn plaat, ik voel mij sterk."

  Sebbe De Buck op training in Laax (Zwi)