• home
 • video
 • pas verschenen

  Leider van zoektocht naar vermiste Sala: "Geen hoop meer op redding"

  Fans van Nantes bidden voor een goeie afloop.

  De kans dat we Emiliano Sala nog levend terugzien is miniem. Een nieuwe reddingsactie heeft alweer niks opgeleverd. De hoop op een goeie afloop slinkt met de minuut.

  Het privé-vliegtuigje waarin Sala en de piloot van Frankrijk naar Wales vlogen, verdween maandagavond boven zee van de radar.

   

  Woensdag is opnieuw intensief gespeurd, maar halverwege de dag meldden de autoriteiten opnieuw niets te hebben aangetroffen.    

   

  John Fitzgerald geeft leiding aan de zoektocht naar de vermiste Argentijnse voetballer.


  "Zelfs de meest fitte persoon zou het hooguit een paar uur in het water uithouden", zegt Fitzgerald.

   

  Sala had enkele dagen voor de vermoedelijke fatale crash zijn overgang van Nantes naar Cardiff City bekendgemaakt.     

   

  De voorzitter van Cardiff City laat intussen weten dat de club aan Sala had voorgesteld de vlucht tussen Nantes en Cardiff te regelen. Maar dat wees de 28-jarige aanvaller af.

   

  "We vroegen hem of wij de nodige maatregelen moesten nemen voor de vlucht. Dat zou, zo geven we toe, een commerciële vlucht zijn geweest", legt voorzitter Mehmet Dalman uit.

   

  "Maar Sala weigerde en zei zelf het nodige te zullen doen. Ik kan nu niet zeggen wie de vlucht heeft georganiseerd, want ik weet het niet. Maar het was zeker Cardiff City niet."     

   

  Dalman voegt eraan toe dat Cardiff-coach Neil Warnock "geschokt" is over het nieuws van de verdwijning van de aanwinst. "Neil is een mens en is even hard geraakt als wij allemaal. Wij blijven bidden."

  Tweet van Nantes: