• home
 • video
 • pas verschenen

  Lost Higuain het scoringsprobleem bij Chelsea op? "Hij tekent straks"

  Gonzalo Higuain

  De uitleenbeurt van Gonzalo Higuain aan Milan was geen voltreffer.

  Gonzalo Higuain staat op het punt zijn handtekening te zetten bij Chelsea. De Argentijn zal er zijn voormalige coach Maurizio Sarri terugvinden, onder wie hij bij Napoli zijn meest productieve seizoen ooit kende.

  Gonzalo Higuain werd dit seizoen door Juventus aan Milan uitgeleend, waar hij in 22 matchen goed was voor 8 doelpunten. Nu maakt de goaltjesdief de overstap naar Engeland, waar hij na zijn uitleenbeurt kan overgenomen worden voor 36 miljoen euro.

   

  Bij Chelsea hoopt de 31-jarige Higuain zijn neusje voor goals terug te vinden. Onder Sarri was hij in het seizoen 2015-2016 goed voor maar liefst 36 doelpunten, een record in de Serie A.

   

  "Hij is een heel sterke aanvaller", zegt Sarri. "Hij is zonder twijfel een van de beste aanvallers die ik heb zien spelen. Ik hoop dat hij hier meteen zal kunnen scoren, al heeft hij meer in zijn spel dan enkel doelpunten. Ik hoop dat hij hier zijn topvorm terugvindt."

   

  Chelsea maakte dit seizoen maar 40 doelpunten in de Premier League, veruit het minste van alle ploegen uit de top 6. De komst van Gonzalo Higuain zou gepaard gaan met het vertrek van Alvaro Morata naar Atletico Madrid, maar daarover liet Sarri zich niet uit.

  "Hazard kan nog verbeteren"

  Op de persconferentie van Sarri, in de aanloop naar de terugmatch van de halve finales van de League Cup tegen Arsenal, kwam ook het thema-Eden Hazard aan bod. "Hij is een fantastische speler, maar hij kan nog altijd verbeteren", vindt de Italiaan.

   

  "Hazard voetbalt heel instinctief. Hij wil altijd de bal hebben en heeft het moeilijk om op één vaste plaats van het veld te blijven."