• home
 • video
 • pas verschenen

  Gérard strandt in kwartfinales van Aus.Open: "Ik was niet op de afspraak"

  Gérard en Olsson schudden elkaar de hand.

  Gérard en Olsson schudden elkaar de hand.

  Joachim Gérard heeft zich in Melbourne niet kunnen plaatsen voor de halve finales voor rolstoelatleten. De nummer 5 van de wereld verloor in de kwartfinales van de Zweed Stefan Olsson, met 6-4 en 6-3. 

  De wedstrijd tussen Gérard en Olsson, 's werelds nummer 6, duurde iets meer dan een uur. Pittig detail: Gérard en Olsson spelen in Melbourne samen het dubbelspel.

   

  Gérard speelde in 2016 de finale van de Australian Open en was halvefinalist in 2015 en 2017. Nu komt dus in de kwartfinales een einde aan zijn enkeltoernooi.

   

  "Dit is een ontgoocheling, niet meer of minder", zegt Gérard. "Ik weet niet hoe het komt, maar ik slaagde er niet in om in de wedstrijd te geraken."

   

  "Het gevoel was goed, maar ik kon niet geconcentreerd blijven op de goeie dingen die ik moest doen. Ik kon de bal niet op het goede moment raken."

   

  "De wind speelde mij parten en ik sloeg ook heel slecht op. Bij de eerste services ging ik onder de 50%. Ik maakte ook te veel dubbele fouten (7, red)."

   

  "Het is jammer, want ik ben zeker even sterk, misschien zelfs beter. Hij speelde een goede match en ik was niet op de afspraak. Ik heb mezelf te veel druk opgelegd, mijn verwachtingen waren hoog."