• home
 • video
 • pas verschenen

  Brazilianen blij met afwezigheid van Goffin: "Dit maakt groot verschil"

  Goffin verloor in de 3e ronde van de Australian Open.

  Goffin verloor in de 3e ronde van de Australian Open.

  Bruno Soares speelt begin februari met Brazilië gastheer voor België in de kwalificatieronde van de Davis Cup. De nummer 7 van de wereld in het dubbelspel is tevreden dat David Goffin de reis naar Uberlandia niet maakt.

  "Ik ga niet ontkennen dat de afwezigheid van Goffin voor ons alles verandert", zegt Soares.     

   

  "Met hem erbij was België uitgesproken favoriet, want Goffin zou zeker zijn twee enkelwedstrijden hebben gewonnen."

   

  "Wij hadden dus onze andere drie matchen moeten winnen. Onze twee spelers in het enkelspel, Thiago Monteiro en Rogerio Dutra Silva, staan buiten de top 100 (respectievelijk 126e en 136e, red). Het maakt dus een levensgroot verschil."

   

  "Ja, het klopt dat de tijd van Gustavo Kuerten (drievoudig Roland Garros-winnaar, red) ver achter ons ligt", lacht Soares. "Nochtans is tennis de tweede nationale sport in Brazilië, na voetbal. Maar er zijn veel problemen binnen de federatie." 

  "Toeschouwers zullen veel lawaai maken"

  Brazilië en België treffen elkaar in Uberlandia in een indoorzaal die plaatsbiedt aan 8.000 mensen. Er zal op gravel worden gespeeld. De winnaar plaatst zich voor de finaleweek van de hervormde landencompetitie.     

   

  Soares: "Uberlandia is een mooie stad. Het is de eerste keer dat we er Davis Cup zullen spelen. Het is een moderne zaal waarin de fans veel lawaai zullen maken. Ik weet dat het voor de Belgen niet vanzelfsprekend is om na de Australian Open naar Brazilië te trekken. Maar wij Brazilianen zijn het gewoon om te reizen. Wij hebben in Zuid-Amerika niet het geluk om zoveel toernooien te hebben als in Europa."