• home
 • video
 • pas verschenen

  Deceuninck-Quick Step: "Keisse moet Evenepoel door 1e koersweek loodsen"

  Evenepoel op de luchthaven van Buenos Aires.

  Evenepoel viert overmorgen zijn 19e verjaardag.

  Over 4 dagen maakt supertalent Remco Evenepoel zijn profdebuut in de Ronde van San Juan, in Argentinië. De tweevoudige wereldkampioen bij de junioren zal er aan de zijde rijden van Peter Sagan, Fernando Gaviria en Nairo Quintana.

  Wie het kruim van de wielrenners wil bewonderen, moet dezer dagen in Argentinië zijn. Gisteren maakten de renners van Lotto-Soudal en Deceuninck-Quick Step van de siësta gebruik om hun trainingskilometers aan te dikken. En dat bij een temperatuur van 40 graden.

   

  Julian Alaphilippe, Peter Sagan, Fernando Gaviria, Nairo Quintana en Max Richeze sieren de affiche. Tussen al dat groot geweld maakt Remco Evenepoel (overmorgen wordt hij 19) zich op voor de eerste profwedstrijd uit zijn carrière.

   

  "Iljo Keisse kan zijn ervaring gebruiken om de jonge Remco door zijn eerste koersweek te loodsen", zegt ploegleider Davide Bramati, die ook uitkijkt naar de comeback van Petr Vakoc (die in 2018 geen enkele koers reed).

   

  "Voor de sprints hebben we Alvaro Hodeg en Max Richeze. Dan hebben we natuurlijk Julian Alaphilippe. Een sterk team dat kan meedoen wanneer het er toedoet."

  Evenepoel en co trainden gisteren bij 40° Celsius

  Iljo Keisse moet waken over Remco Evenepoel

  Gaviria is een van de topattracties in San Juan