• home
 • video
 • pas verschenen

  Vliegtuigje met Cardiff-aankoop Sala is verdwenen: "Vrees het ergste"

  " "

  Emiliano Sala tekende zaterdag voor 3,5 jaar bij Cardiff. Hij kwam van Nantes.

  Er is grote ongerustheid over het lot van Emiliano Sala, de Argentijn die enkele dagen geleden van Nantes naar Cardiff verkaste. Volgens de Franse politie was de 28-jarige aanvaller 1 van de 2 inzittenden van een vliegtuigje dat gisteravond in de buurt van Kanaaleiland Guernsey verdween.

  Cardiff betaalde een recordsom van 15 miljoen pond (17 miljoen euro) voor Sala, die in de eerste seizoenshelft voor Nantes 12 keer raak trof in 19 competitieduels.

   

  Het eenmotorig vliegtuigje, een Piper Malibu, was onderweg van Frankrijk, waar Sala afscheid had genomen van zijn ploegmaats, naar Cardiff.  Rond 20u steeg het op in Nantes.

   

  Het vloog op 5.000 meter hoogte, toen het de luchtverkeerstoren van Jersey, een ander Kanaaleiland, contacteerde met de vraag om te mogen landen. Toen het op 2.300 meter hoogte zat, ging het contact verloren. De politie van Guernsey startte meteen een zoektocht, maar die werd rond 2u 's nachts afgeblazen "door de sterkere wind, de slechtere zeecondities en de verminderde zichtbaarheid".

   

  Dinsdag werd er de hele dag voortgezocht, maar zonder resultaat. "Ik vrees het ergste", zegt John Fitzgerald, de coördinator van de reddingsactie. "Als het vliegtuig in het water is gestort, is er geen hoop meer. Enkel bij een noodlanding zou er nog hoop kunnen zijn."

  Recordtransfer van Cardiff

  Sala begon zijn carrière in Argentinië bij Proyecto Crecer, waar Bordeaux hem in 2012 haalde. Sinds 2015 was hij aan de slag in Nantes, goed voor 48 goals in 128 matchen. In Cardiff, de hoofstad van Wales, tekende hij een contract van 3,5 jaar. Zowel bij Nantes als bij Cardiff blijven ze hopen en bidden dat het nog goedkomt.

  Sala nam gisteren afscheid van Nantes:

  Sala tekende zaterdag voor Cardiff: