• home
 • video
 • pas verschenen

  "We willen tegen Gent eindelijk eens tegen een topclub winnen"

  Gert Verheyen

  Verheyen: "We moeten 2 dingen doen die we dit seizoen eigenlijk nog niet gedaan hebben."

  Gent-Oostende is de blikvanger van de halve finales van de Beker van België. "Dit kan ons seizoen kleur geven", weten ze bij KV Oostende.

  "Het is duidelijk dat Gent de grote favoriet is. Niet alleen in de matchen tegen ons, maar ook voor de eindwinst van de beker", zegt KVO-coach Gert Verheyen.

   

  "Desondanks gaan we er toch iets van proberen te maken. Uiteraard is de beker een doel voor ons. We doen maar mee aan 2 competities, dan zeg je niet: "Die beker interesseert ons niet." Al had ik wel liever gehad dat we in de competitie al 100% veilig waren geweest."

   

  "Er zijn 2 zaken die we moeten doen om voorbij Gent te geraken. Ten eerste moeten we "punten" zien te halen tegen een grote ploeg. Dat is ons dit seizoen nog niet gelukt, dus dat is geen goed vooruitzicht."

   

  "Ten tweede moeten we de nul zien te pakken. Je kunt niet in de finale geraken als je niet minstens 1 van je 2 matchen de nul houdt. Maar dat is ons dit seizoen nog maar 2 keer gelukt."

   

  "Wanneer ik donderdag tevreden zal zijn? Als het nog niet voorbij is."

  Ervaringsdeskundige De Bock: "Organisatie en durf"

  Laurens De Bock zou voor de 3e keer de bekerfinale kunnen halen. Eerder stond hij al op de Heizel met Lokeren en Club Brugge. "De beker kan ons seizoen kleur geven. We hebben nog geen punten kunnen pakken tegen de topploegen, maar het moet toch ooit eens lukken. Als we georganiseerd spelen en we tonen durf, dan kunnen we iets bereiken."

   

  De Bock durft ook stiekem al wat verder te kijken. "In de finale zouden we sowieso uitkomen tegen een tweedeklasser. Dat zijn wel 2 sterke teams, maar je hebt dan toch een goeie kans op bekerwinst."