• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanheusden de nieuwe Kompany? "Hoe sneller bij de Duivels hoe beter"

  Zinho Vanheusden

  "Zinho Vanheusden heeft alles."

  Zinho Vanheusden heeft zich op zijn 19e al onmisbaar gemaakt bij Standard. Michel Preud'homme is in het RTBF-programma La Tribune lyrisch over zijn verdediger: "Hij is op weg om jarenlang titularis te worden bij de Rode Duivels."

  Standard is de voorbije weken aan een opmars bezig in de competitie. Niet toevallig gaat dit gepaard met de introductie van Zinho Vanheusden in de basis. "De statistieken met Zinho in de ploeg zijn mooi", geeft Michel Preud'homme toe. "Maar Zinho was eerder niet klaar om te spelen. Ik wou hem geleidelijk brengen."

   

  "De vergelijking met Vincent Kompany is terecht. Hij heeft alles. Oók een goeie mentaliteit. Hij blijft met zijn voeten op de grond. Hij pikt ook alle tactische richtlijnen heel snel op. Dat wijst op zijn intelligentie. Hopelijk blijft hij nog een jaartje bij ons om nog iets langer te rijpen. Hij wil dat zelf ook."

   

  "Zinho wordt sowieso een topspeler. Het beste voor hem is dat hij zo snel mogelijk zijn kans krijgt bij de nationale ploeg. Ik denk dat hij jarenlang titularis zal worden bij de Rode Duivels."