• home
 • video
 • pas verschenen

  Gehavend België in Davis Cup: "We hebben onze plaats in de finaleweek"

  Johan Van Herck.

  Van Herck mist onder meer Goffin.

  Volgende week neemt België het op tegen Brazilië in de vernieuwde Davis Cup. Kapitein Johan Van Herck kan geen beroep doen op David Goffin, Steve Darcis, Ruben Bemelmans en Joris De Loore. "We hebben nog altijd een ploeg die voor de overwinning kan gaan", zegt Van Herck aan Sporza.

  "We gaan voor de zege"

  De vaste waarden in het Davis Cup-team zijn dus niet van de partij. België moet in Brazilië de klus klaren met Arthur De Greef (ATP-199), Kimmer Coppejans (ATP-214) en het dubbelduo Sander Gille en Joran Vliegen.

   

  Kapitein Johan Van Herck: "Gemengde gevoelens zijn een correcte omschrijving. De afzeggingen van David en Steve en de blessures van Ruben en Joris zijn jammer, maar we hebben nog altijd een ploeg die voor de overwinning kan gaan."

   

  "Arthur en Kimmer hebben al bewezen dat ze op gravel en op hoogte goed uit de voeten kunnen. En Sander en Joran hebben in de VS een verdienstelijke dubbelmatch gespeeld. We blijven positief en gaan voor de zege."

   

  Kon Van Herck Goffin en Darcis niet overtuigen? "Er zijn heel veel discussies geweest. Ik voelde veel zin bij hen, maar ze hebben een andere beslissing genomen en die moeten we accepteren. Je moet oplossingen zoeken en dat hebben we gedaan. Nu focus ik me op de ploeg die wel naar Brazilië gaat."

  "Hard vechten voor de finaleweek"

  Vorig jaar was het nog hommeles bij de Davis Cup-ploeg nadat Kimmer Coppejans en Arthur De Greef een selectie hadden geweigerd. "Er is heel wat commotie geweest, maar ik wist in oktober al dat ze weer selecteerbaar waren. De problemen zijn uitgepraat en het verleden ligt achter ons."

   

  Van Herck benadrukt de inzet van het duel. Als België verliest, dan mist het de prestigieuze finaleweek en komt het weer in het barragesysteem terecht. "We moeten het niet onder stoelen of banken steken: we willen deze ontmoeting absoluut winnen."

   

  "Ik denk dat we onze plaats hebben in die finaleweek. We moeten dat afdwingen met de ploeg die er staat, maar het is belangrijk voor de ontwikkeling van het Belgische tennis dat we op dat niveau blijven. We moeten daar hard voor vechten."