• home
 • video
 • pas verschenen

  Goffin, Darcis en Bemelmans passen voor Davis Cup-duel tegen Brazilië

  Johan Van Herck heeft zijn selectie bekendgemaakt.

  De Belgische ploeg in de Davis Cup zal het begin februari zonder sterkhouders David Goffin en Steve Darcis moeten doen. Kapitein Johan Van Herck ziet ook Ruben Bemelmans en Joris De Loore afhaken.

  In de vernieuwde Davis Cup moet België winnen van Brazilië om de finaleweek met 18 landen te halen. Voor die moeilijke opgave in Brazilië selecteerde Johan Van Herck Arthur De Greef (ATP-199), Kimmer Coppejans (ATP-214) en het dubbelduo Sander Gille en Joran Vliegen.

   

  "David en Steve hebben vorig jaar beslist om de zware verplaatsing niet te maken. En door blessures ontbreken ook Ruben Bemelmans en Joris De Loore", zegt Van Herck. "Uiteraard had ik hen er graag bij, maar ik hoop vooral dat ze snel weer fit zijn en hun hoogste niveau halen."

   

  "Met Arthur, Kimmer, Sander en Joran beschik ik over 4 gemotiveerde spelers. Ik ben ervan overtuigd dat we over de nodige wapens beschikken om Brazilië te kloppen. Kimmer, Sander en Joran zijn nu al in Zuid-Amerika, de staf en Arthur reizen vrijdag al af. We zullen dus goed voorbereid zijn."

  Het duel tussen Brazilië en België in de Davis Cup kun je op vrijdag en zaterdag 1 en 2 februari live bekijken bij Sporza: op tv en de website.