• home
 • video
 • pas verschenen

  Bruynseels is Atleet van het jaar, Fonck leverde knapste prestatie

  Niels Bruynseels.

  Winnaar Niels Bruynseels.

  Niels Bruynseels is op het eerste Equigala verkozen tot Atleet van het Jaar. Bernard Fonck, die individueel goud en met het Belgische team zilver haalde op de Wereldruiterspelen, sleepte de trofee van Prestatie van het Jaar in de wacht.

  Eerste awards

  Niels Bruynseels kende in 2018 een boerenjaar. De ruiter schreef de Grand Prix van 's-Hertogenbosch, Knokke en Waregem op zijn naam. Bruynseels was daarnaast ook lid van het team dat de finale van Longines FEI Nations Cup in Barcelona won.

   

  Bernard Fonck maakte vooral indruk op de Wereldruiterspelen. De ruiter veroverde in de Verenigde Staten de wereldtitel reining en voegde daar in teamverband in dezelfde discipline het zilver aan toe.     

   

  Bruynseels viel nog een tweede keer in de prijzen. Samen met Pieter Devos, Nicola Philippaerts, Wilm Vermeir en Jos Verlooy kroonde hij zich tot Team van het Jaar. De Belgische ploeg pakte onder leiding van chef d'équipe Peter Weinberg de zege in de finale van de Longines FEI Nations Cup in Barcelona.

   

  Het was de eerste keer dat de Belgische Ruitersportfederatie KBRSF de awards uitreikte. Een jury van KBRSF-leden en vakjournalisten kozen de winnaars.

  Bernard Fonck.

  Bernard Fonck.

  "Dit is niet niks"

  "Dit is ongelooflijk als je de concurrenten ziet tegen wie ik moest opboksen", reageerde Niels Bruynseels.

   

  "Het is een hele eer deze prijs te ontvangen. België is een klein land, maar heeft ongelooflijk veel talent in de paardensport. Het is dus niet niks dat ik de trofee win."

   

  "In 2019 hoop ik al het goede van de voorbije maanden te bevestigen", vervolgde de laureaat. "Ik wil een sterk EK rijden en ga mij al proberen te plaatsen voor de Olympische Spelen van 2020. Dat moet het doel zijn."