• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht stelt spelmaker Zulj voor: "Ik twijfel niet aan de top 6"

  " "

  Hij is de beste speler in Oostenrijk: "Ik wil nu ook de beste van België worden."

  Een ontspannen Peter Zulj heeft vandaag voor het eerst de pers te woord gestaan. Anderlecht rekent op de 25-jarige Oostenrijkse middenvelder om het tij te keren. "Ik ben klaar om het team te helpen", klonk het zelfverzekerd.

  Zulj, een offensieve middenvelder die tot beste speler van Oostenrijk werd uitgeroepen, komt over van Sturm Graz en tekende voor 3,5 jaar. Hij moet de nieuwe patron op het paars-witte middenveld worden.

   

  "Ik ben klaar om het team te helpen", klonk het. Kent hij de malaise van de Belgische recordkampioen dit seizoen? "Ik heb de wedstrijd in Gent (1-0-verlies, red) gezien en zag een team met veel kwaliteiten. Natuurlijk zijn er nog zaken die beter kunnen, maar ik denk altijd positief."

   

  "Extra druk voel ik niet. Ik heb voldoende zelfvertrouwen en hoop met mijn kwaliteiten het team te kunnen helpen. Tegen Gent was ik conditioneel nog niet klaar. Mijn laatste wedstrijd dateert immers al van 15 december."

   

  Hij mist dus matchritme. "Maar ik werk hard op training en wil zo snel mogelijk spelen. Over 1 of 2 weken zou ik fit moeten zijn." Anderlecht moet knokken voor een ticket voor Play-off I, maar Zulj is er gerust op: "Ik twijfel er niet aan dat we dat halen."

  "Wil ook de beste van Belgische competitie worden"

  Anderlecht plukte de Oostenrijker weg voor de neus van Empoli uit de Serie A: "Bij mijn eerste bezoek aan Anderlecht was ik overweldigd door de zeer professionele accomodatie en de hartelijke ontvangst."

   

  Een oud-speler van Anderlecht heeft ook geholpen. "Mijn oud-ploegmaat Nemanja Rnic (de twee speelden bij Wolfsberger samen, red) heeft me helemaal overtuigd. Hij had niets dan lof voor de club." Rnic was van 2008 tot 2011 van Anderlecht.

   

  In Oostenrijk werd Zulj vorig jaar verkozen tot Speler van het Jaar. "Ik wil ook de beste speler van de Belgische competitie worden", zette hij zijn ambitie in de verf. Het duurde even om regelmaat in mijn spel te leggen, maar dat is me vorig jaar bij Sturm Graz goed gelukt. Anderlecht is de juiste volgende stap. Ik wil hier prijzen pakken en mijn stek bij de nationale ploeg behouden."

  Verschueren wil kern nog versterken: "Prioriteit is extra spits"

  Na Kara is Zulj de tweede winterstransfer van Anderlecht, maar niet de laatste, als het van Michael Verschueren afhangt. "Vooral vooraan kijken we uit naar opportuniteiten", lichtte de sportief directeur toe.

   

  Ondanks de precaire sportieve situatie wil Verschueren wel geen legioen spelers binnenhalen. "Er is nog steeds vertrouwen in de spelers die er zijn. We gaan geen hele nieuwe ploeg halen. We zijn nog bezig met enkele dossiers. Een aanvaller halen is de prioriteit. Het kan ook meer dan 1 spits zijn, als er zich een buitenkansje voordoet."

   

  De nieuwe coach Fred Rutten speelde zondag met Ivan Santini diep in de spits, omdat Landry Dimata kniepijn heeft. "Wij communiceren niet over zijn blessure. Een speler moet ook fit zijn in zijn hoofd. Zonder hem hebben we vooraan natuurlijk een probleem. Maar ik verwacht niet dat hij lang out zal zijn."