• home
 • video
 • pas verschenen

  Wie koopt Lokeren? "De club is niet meer van deze tijd, niet sexy"

  De vader van Olivier Deschacht heeft alleszins afgehaakt als kandidaat-koper.

  Lokeren-voorzitter Roger Lambrecht is ondertussen 87 jaar. Hij zoekt al een tijdje overnemers voor zijn geliefde voetbalclub, maar zal dat wel lukken? "Het product is niet aantrekkelijk", zegt Sporza-journalist Tom Boudeweel. "Sportief gaat het slecht, maar daarnaast zijn er ook veel andere problemen." 

  Via De Tijd sijpelde vandaag het nieuws binnen dat een groep Vlaamse ondermeners rond Ronny Deschacht, de vader van voetballer Olivier, afgehaakt heeft als kandidaat-kopers voor Sporting Lokeren.

   

  "Het was veeleer in een soort euforie dat ze met 4 vrienden hadden gezegd dat ze Lokeren wilden kopen. Dat is dan een eigen leven beginnen te leiden", vertelt Tom Boudeweel.

   

  "Hier en daar werd gezegd dat Ronny Deschacht dat zou doen voor zijn zoon Olivier. Die zou graag ergens sportief manager willen worden na zijn voetbalcarrière, maar volgens mij is hij zeker slim en geslepen genoeg om zelf zijn weg te vinden. Vader Ronny wuift dat gerucht dan ook weg."

   

  Geen bod dus en dan blijft de vraag, wie wil dit Lokeren kopen? "Een ploeg overnemen die onderaan staat, dat is niet sexy. Maar naast de slechte resultaten, is er ook het feit dat de tribunes en het stadion niet meer van deze tijd zijn. De club eigenlijk ook niet. Supporters zijn in Lokeren altijd een beetje een probleem geweest. Daarnaast spelen ook de schandalen in het Belgische voetbal. Als je dat allemaal optelt, wordt dat een serieuze som."

   

  "Je zou spelers voor veel geld moeten verkopen voor de wederopbouw, maar er zijn geen toppers." 

  "Lambrecht de zwarte piet toeschuiven is een beetje cru"

  Is er dan de voorbije jaren niet goed gewerkt bij Lokeren? "Dat klopt ergens wel. Al wil ik Roger Lambrecht met al zijn verdiensten voor de club niet gewoon de zwarte piet toeschuiven. Dat is een beetje te cru. Maar de club is niet geëvolueerd."

   

  "Roger Lambrecht is 87 en een club leiden wordt voor hem almaar moeilijker, zeker omdat hij moeilijk te been is. Met alle respect, maar dat gaat niet meer. Rond hem heb je nog enkele oude getrouwen, en dan heb je plots een 26-jarige die het sportieve moet regelen. Zo kan je niet ondernemen in 2019."

   

  "Een buitenlandse overnemer lijkt me niet slecht, maar wie is in deze club geïnteresseerd? Lambrecht wil graag aan Belgen verkopen omdat hij het hart en de ziel van het Waasland wil behouden, maar hij zoekt al jaren. Het hele product Lokeren is niet sexy. Als het dan nog zou zakken naar 1B komt het terecht in een hele zware competitie. Promotie naar 1A zou heel moeilijk zijn. Ik vrees een beetje voor de club."