• home
 • video
 • pas verschenen

  Union: "Hopelijk missen we onze afspraak met de geschiedenis niet"

  Union

  Blijft het feestje van Union voortduren?

  Union was dé stuntploeg van deze bekercompetitie, maar om ook nog de finale te halen, zal het in 2 matchen voorbij reeksgenoot KV Mechelen moeten. "We dromen hier allemaal van de finale."

  Eind augustus begon het bekeravontuur al voor Union, met een 3-0-zege tegen de City Pirates uit Antwerpen. Daarna werden achtereenvolgens Anderlecht (0-3), Knokke (3-2) en Genk (na penalty's) opzijgezet. Enkel KV Mechelen kan de elfvoudige landskampioen uit de bekerfinale houden.

   

  "Het is lang geleden dat we de geschiedenis konden laten herleven bij Union", zegt coach Luka Elsner aan Sporza. Alle successen van de Brusselse club dateren inderdaad van voor WO II. "Hopelijk missen we onze nieuwe afspraak met de geschiedenis niet."

   

  "Het is makkelijk om de spelers voor zo'n match te motiveren. Moeilijker is het om de stress te dresseren, aangezien we geen ervaring hebben met zulke topmatchen."

   

  "KV Mechelen is een goeie ploeg, maar we hebben op weg naar de halve finales teams verslagen die beter zijn dan wij. We vrezen KVM niet."

  "Finale op de Heizel zou een thuismatch zijn"

  • Youssoufou Niakaté (spits, scoorde hattrick op Anderlecht): "Met het parcours dat wij hebben afgelegd, dromen we allemaal van de finale. Dit is iets dat je maar 1 keer kunt meemaken in je leven. We trachten het te zien als 2 galamatchen, waarin we proberen ons te amuseren."

   

  • Kevin Kis (verdediger): "Uiteraard dromen we al van de finale. Als je Genk en Anderlecht hebt uitgeschakeld, mag je dat doen. We hebben 2 jaar lang op de Heizel gespeeld én zijn een Brusselse club. Een finale op de Heizel zou dus als een thuismatch aanvoelen."