• home
 • video
 • pas verschenen

  Roger Lambrecht: "Glen De Boeck heeft ervaring met zinkende schepen"

  Glen De Boeck en Roger Lambrecht schudden elkaar de hand.

  Glen De Boeck en Roger Lambrecht schudden elkaar de hand.

  Na het ontslag van Trond Sollied is het aan Glen De Boeck om Lokeren naar een veilige haven te loodsen. De nieuwe T1 draagt het etiket van "crisismanager". "Dat ligt me blijkbaar wel, want meestal lukt het me om een slechte situatie in korte tijd om te keren", zegt De Boeck.

  Lokeren rekent op Glen De Boeck om degradatie te vermijden

  "Glen heeft ervaring met zinkende schepen"

  Na de smadelijke 4-1-nederlaag van zaterdag in Eupen probeert Roger Lambrecht met het ontslag van Trond Sollied en de komst van Glen De Boeck nog maar eens een nieuwe wind door Daknam te laten waaien.

   

  De voorzitter zat vanmiddag op een persconferentie naast zijn nieuwe coach, die de even simpele als dwingende opdracht heeft Lokeren in 1A te houden.

   

  "We gaan niet met een steen naar Trond gooien. We zitten in een slechte situatie, de toestand is wankel", zei Lambrecht.

   

  "De resultaten waarop we gehoopt hadden zijn niet de resultaten die we gekregen hebben. We hadden toch gehoopt om momenteel 3 à 5 punten meer te hebben."

   

  "Op een bepaald moment moet je dan een beslissing nemen. Zeker na de zeer slechte wedstrijd in Eupen. Daar hebben de spelers "er met hun klak naar gesmeten". We moesten dus iets doen, ofwel was de boot helemaal gezonken."

   

  "Daarom hebben we vrij snel een beslissing genomen en Glen aangesteld. Glen heeft ervaring met zinkende schepen. Ik hoop dat hij ons zinkende schip gaat redden en dat hij met ons volgend seizoen nog in 1e klasse speelt."

  De spelers hebben er in Eupen "met hun klak naar gesmeten". We moesten dus iets doen, ofwel was de boot helemaal gezonken.

  "Ik stel me heel veel vragen"

  Lambrecht hamerde op het belang van de degradatiekraker van komend weekend. Dan speelt Lokeren op eigen veld tegen Zulte Waregem.

   

  "Of ik nog geloof in het behoud? Ik heb er nog vertrouwen in, ja. Zaterdag is de match van ons leven. Als je kunt winnen van Zulte Waregem, sta je op 3 punten van hen en is alles nog mogelijk."

   

  "Met andere woorden: dit wordt dé match van ons leven. Als we verliezen is het gedaan en ook een gelijkspel is niet genoeg."

   

  Lokeren staat intussen al een tijdje bekend als trainerskerkhof. Roger Lambrecht is zich bewust van dat niet al te fraaie beeld.

   

  "Ik ben de eerste om mezelf in vraag te stellen. Ik stel me heel veel vragen, zelfs 's nachts in mijn bed. Te veel om goed te zijn."

   

  "Ik moet eigenlijk stoppen, maar het probleem is dat er iemand moet overnemen die het nodige geld heeft. Want we hebben nog altijd niet genoeg in kas om spontaan voort te doen in Lokeren. Ik weet één ding: een jaar als dit mogen we geen 3x meemaken, want…"

  De Boeck: "Ben meer dan crisismanager"

  "Lokeren in eerste klasse houden is een leuke uitdaging. Een moeilijke opdracht, maar niet onmogelijk. Ik heb niet getwijfeld toen ik door Lokeren gevraagd werd", zei Glen De Boeck op zijn presentatie.

   

  "De situatie is wat ze is. Deze kern heeft het potentieel om deze situatie om te draaien. Ik ken de ploeg goed genoeg om te weten wat ik er aan heb."

   

  "Dat ik veel ervaring heb in deze situaties? Ik heb veel meer dan alleen degradatievoetbal gespeeld. Ik ben meer dan een crisismanager, maar het ligt me blijkbaar wel en het lukt me meestal ook om dit soort situaties in korte tijd om te keren."

   

  "Ik had eerlijk gezegd wel niet gedacht dat ik dit seizoen nog iets zou kunnen doen in het Belgische voetbal. Maar ik krijg na mijn periode bij KV Kortrijk de kans om hier iets neer te zetten en ik geloof er oprecht in."

   

  "Ik zal meteen mijn stempel drukken en de spelers duidelijk maken waar ik

  naartoe wil: tactisch, qua disicpline, en qua mentale weerbaarheid. "

  Bekijk hier de persconferentie: