• home
 • video
 • pas verschenen

  Elise Mertens en Kirsten Flipkens zijn ook uitgedubbeld in Melbourne

  " "

  Kirsten Flipkens vormde met de Zweedse Johanna Larsson het 13e reekshoofd.

  We zijn nu ook in het dubbelspel alle Belgen kwijt op de Australian Open. Elise Mertens en Kirsten Flipkens gingen er vannacht met hun respectieve partners uit tegen de wereldtop in de 1/8e finales.

  Australian Open

  Barbora Krejcíková Katerina Siniaková 
  set
  Elise Mertens Aryna Sabalenka 
  2
  1
  6
  6
  2
  2
  6
  3
  3

  Mertens en Sabalenka weren zich tegen 1e reekshoofd

  Elise Mertens speelde vorig jaar de Masters in het dubbel met de Nederlandse Demi Schuurs, maar die samenwerking liep ten einde. In Melbourne vormde Mertens, de nummer 12 van de wereld in het dubbel, een duo met de Wit-Russin Arina Sabalenka. Ironie van het lot: in de eerste ronde wipten de 2 Schuurs en de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands.

   

  In de 1/8e finale wachtte het eerste reekshoofd, het Slovaakse duo Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova, respectievelijk de nummer 2 en 1 van de wereld. Vorig jaar wonnen de 2 Roland Garros en Wimbledon.

   

  Maar het klikt tussen Mertens en Sabalenka en ze gingen voluit hun kans: ze wonnen de eerste set met 6-2. Die situatie konden de Slovaken evenwel nog omdraaien met 6-2, 6-3.

   

  Vorig jaar ging Mertens in Melbourne er in de eerste ronde uit in het dubbel. Haar beste grandslamresultaat in het dubbelspel was een kwartfinale op de US Open 2018. Toen botsten zij en Schuurs op... Siniakova/Krejcikova.

   

  In het enkelspel ging Mertens er zaterdag in de 3e ronde uit tegen de Amerikaanse Madison Keys.

  " "

  Arina Sabalenka (l) en Elise Mertens (r).

  Australian Open

  Kirsten Flipkens Johanna Larsson 
  set
  Tímea Babos Kristina Mladenovic 
  1
  1
  6
  4
  2
  6

  Flipkens en Larsson kunnen niet op tegen titelverdediger

  Ook voor Kirsten Flipkens en haar Zweedse dubbelpartner Johanna Larsson was de opgave niet evident: de Française Kristina Mladenovic en de Hongaarse Timea Babos zijn het tweede reekshoofd in Melbourne en titelverdedigers.

   

  Flipkens en Larsson, zelf 13e reekshoofd, moesten de wet van de sterkste ondergaan: 6-1, 6-4 in een dik uur. Mladenovic en Babos zijn allebei nummer 3 van de wereld.

   

  In het enkelspel ging Flipkens er in de eerste ronde uit tegen de Wit-Russin Aljaksandra Sasnovitsj.