• home
 • video
 • pas verschenen

  Kaptheijns kiest voor team van Sels en Albert: "Keuze van hart"

  " "

  De 24-jarige Nederlandse won begin december in Essen.

  Pauwels Sauzen-Vastgoedservice heeft Maud Kaptheijns een contract van 2 jaar laten tekenen, dat ingaat op 1 september 2019. De 24-jarige Nederlandse maakt de overstap van Crelan-Charles en vindt bij haar nieuwe ploeg Loes Sels en Niels Albert terug.

  Kaptheijns staat er weer helemaal na een mindere seizoensstart. Ze won begin december in Essen en eindigde dit jaar al derde in het Nederlandse kampioenschap en op de Wereldbeker in Pontchâteau.

   

  "We zijn altijd op zoek naar opportuniteiten, ook voor onze dameskern", legt teammanager Geert Vanhoof uit.

   

  "Momenteel tellen we met Sels, Jolien Verschueren en Jinse Peeters 3 dames. Jolien is nog even buiten strijd, de 19-jarige Jinse geven we tijd om te groeien. Met de komst van Kaptheijns zullen we vanaf volgende winter in elk geval nog prominenter in beeld zijn tijdens de damescrossen. Maud is overigens nog maar 24 en kan de komende jaren nog sterk voor de dag komen."

  "Het klikte met Sels, soms samen trainen met Jinse Peeters"

  Kaptheijns is blij met haar handtekening: "Dit is in eerste instantie een keuze van het hart. Bij mijn huidige team reed ik al aan de zijde van Loes en dat klikte. Jinse woont dan weer bij mij in de buurt, zodat we wel eens samen trainen."

   

  "Waar ik mij evenwel het meest op verheug, is dat ik straks weer kan samenwerken met ploegleider Niels Albert. In onze periode samen bij Crelan-Charles heb ik al veel van Niels geleerd en ik ben ervan overtuigd dat hij me nog sterker kan maken."

   

  "Ik ben pas 24, dus ik ga ervan uit dat ik nog een ruime progressiemarge heb. Dat ik meteen voor 2 jaar kan tekenen, zorgt voor extra rust in mijn hoofd. Dat heb ik nodig."

   

  In de marge van Kaptheijns maakte Vanhoof ook bekend dat Sels haar contract met een jaar verlengde: de 33-jarige renster zag haar contract opengebroken tot 2021.

  In onze periode samen bij Crelan-Charles heb ik al veel van Niels geleerd en ik ben ervan overtuigd dat hij me nog sterker kan maken.

  Maud Kaptheijns