• home
 • video
 • pas verschenen

  Vonn denkt aan stoppen: "Kan maar zoveel pijn verdragen"

  Lindsey Vonn

  Lindsey Vonn raakte niet verder dan een 9e plaats in Cortina d'Ampezzo.

  Lindsey Vonn heeft in Cortina d'Ampezzo mogelijk voor het laatst op de latten gestaan. De Amerikaanse haalde de finish niet en verwees achteraf naar de pijn in haar beide knieën. "Misschien stop ik er wel mee."

  Lindsey Vonn maakte dit weekend haar comeback na nog maar eens een knieblessure. Verder dan een 9e plaats op de afdaling geraakte ze niet. Dat deed haar na haar laatste wedstrijd op zondag concluderen dat dit misschien wel eens het einde zou kunnen zijn.

   

  "Ik had echt wel iets anders gehoopt", zegt een van de succesvolste skiërs uit de geschiedenis. "Ik heb in mijn carrière heel wat blessures overwonnen, maar ik denk dat ik deze strijd niet meer kan winnen."

   

  "Ik heb 4 operaties ondergaan aan mijn rechterknie, in mijn linkerknie heb ik geen kruisbanden meer, ik moet met 2 knieverbanden skiën,... Je kunt maar zoveel blessures verdragen."

   

  Vonn barstte in tranen uit toen ze aan de finish, ondanks haar opgave, van haar Italiaanse concurrente Sofia Goggia een boeketje bloemen kreeg. "Ik werd overmand door emoties. Dit betekent veel voor mij."

   

  Lindsey Vonn is 34 jaar en heeft nog 1 groot doel in haar carrière: het record van Ingemark Stenmark van 86 Wereldbekerzeges breken. Daar is ze nog 5 zeges van verwijderd. Maar zal dat er ooit nog van komen?