• home
 • video
 • pas verschenen

  Nummer 2 Kerber krijgt kletsen van Collins, ook Sjarapova ligt eruit

  Met Angelique Kerber en Maria Sjarapova zijn vandaag in Melbourne 2 grote namen gesneuveld bij de vrouwen. Kerber (WTA-2) werd in minder dan een uur naar af gestuurd door VS-debutante Danielle Collins, terwijl Sjarapova (WTA-30) na een lange 3-setter het hoofd moest buigen voor thuisfavoriete Ashleigh Barty.

  Australian Open

  Danielle Collins (46)
  set
  Angelique Kerber (25, 2)
  6
  1
  0
  6
  2
  2

  Kerber, vorig jaar nog halvefinaliste in Melbourne, wist niet wat haar overkwam tegen een speelster die nog nooit een match had gewonnen op een grandslamtoernooi.

   

  De 25-jarige Collins (WTA-35), die laat aan haar profcarrière begon omdat ze voorrang gaf aan haar universitaire studies, beleeft een sprookje: bij haar eerste deelname staat ze in de kwartfinales. 

   

  De opslag van de 31-jarige Kerber draaide niet. Ze sloeg 5 dubbele fouten en gaf voor het eerst in deze Australian Open haar service prijs. Liefst 3 keer in de eerste set, want na 20 minuten stond er 6-0 op het bord. Een korte opflakkering in de 2e set werd snel de kop ingedrukt door Collins, die 29 winners liet noteren.

   

  In de volgende ronde wacht Sloane Stephens (WTA-5) of Anastasia Pavljoetsjenkova (WTA-44).

  " "

  Danielle Collins won nog nooit een grandslammatch voor Melbourne 2019.

  Australian Open

  Ashleigh Barty (1, 15)
  set
  Maria Sharapova (30)
  4
  1
  6
  6
  2
  1
  6
  3
  4

  Ook in het duel tussen Sjarapova en Barty trok de dertiger aan het kortste eind. De Russische ex-nummer 1, nu 30e, had in de vorige ronde titelverdedigster Caroline Wozniacki geklopt, botste op de kleine (1,65m) thuisfavoriete Barty (WTA-15). De 22-jarige Aussie staat voor het eerst in de kwartfinales van een grandslamtoernooi, voor eigen volk is zij de eerste sinds Jelena Dokic 10 jaar geleden.

   

  Ook bij Sjarapova haperde de opslag. In de 2e en 3e set sloeg de laureate van 2008 liefst 8 dubbele fouten. Barty beperkte haar foutenlast van de 1e set en won met gevarieerd tennis - met een voorliefde om naar het net te komen - liefst 2 spelletjes op een rij: van 2-1 in set 2 tot 4-0 in set 3.

   

  Sjarapova gaf zich nog niet helemaal gewonnen en kwam terug tot 4-3, waarna Barty koelbloedigheid toonde door 2 kansen op 4-4 weg te werken. Voor een plek bij de laatste 4 moet Barty voorbij Petra Kvitova (WTA-6).

  Ashleigh Barty.

  Maria Sjarapova.