• home
 • video
 • pas verschenen

  Geen 8e Masters-titel voor O'Sullivan, wel een 1e voor Trump

  Judd Trump

  Judd Trump speelde een hele week op hoog niveau.

  Judd Trump heeft voor het eerst in zijn carrière het prestigieuze Masters-toernooi snooker winnend afgesloten. In de finale pakte hij Ronnie O'Sullivan in met 10-4.

  Ronnie O'Sullivan stond maar liefst voor de 14e keer in de finale van de Masters, het toernooi met de beste 16 spelers ter wereld. Met andermaal wervelend snooker had hij deze keer de finale bereikt. Achtereenvolgens schakelde hij Bingham (6-2), Day (6-3) en Ding (6-3) uit.

   

  In de finale stond hij tegenover Judd Trump, die al evenveel indruk had gemaakt tegen Wilson (6-2), Selby (6-2) en Robertson (6-4). Dat beloofde vonken te geven in de finale.

   

  Maar het werd uiteindelijk een eenzijdig gevecht, met Trump als prijsvechter en O'Sullivan als boksbal. De 29-jarige Engelsman begon aan de avondsessie met een geruststellende 7-1-voorsprong.

   

  Het pleitte voor de 14 jaar oudere O'Sullivan dat hij zich niet zomaar gewonnen gaf. Hij kwam nog terug tot 9-4 en in het 14e frame leek Trump het moeilijk te hebben om de klus te klaren. Maar ook O'Sullivan speelde verre van foutloos en rolde zo alsnog de rode loper uit voor Trump, die zijn grootste zege uit zijn carrière boekte.

  Enkele hoogtepunten uit de finale