• home
 • video
 • pas verschenen

  Deschacht: "Misschien is volgende week match van laatste kans"

  "We slikten 4 vermijdbare goals", zegt de ervaren verdediger na de 4-1 in Eupen.

  Lokeren zit in heel vieze papieren: de nummer laatst ging zwaar onderuit bij Eupen. Verdediger Olivier Deschacht begrijpt dat het 1 voor 12 is: "We slikten 4 vermijdbare doelpunten. Volgende week thuis tegen Zulte Waregem is misschien wel onze laatste kans."

  Deschacht sprak van een onnodige nederlaag, ondanks de zware cijfers. "Dit was een gemiste kans, want we begonnen goed aan de match. Maar toen scoorden zij, ik weet zelf niet hoe. Ik had me eigenlijk al gedraaid om de bal te vragen en ik zag die ineens in de goal verschijnen."

   

  "We reageerden goed met een open kans (van Musona, red), maar die misten we. Als je onderaan staat, zit alles tegen. Bij de 2-0 viel de bal ook gewoon plots in de voeten van hun spits. Na een eerste helft waarin Eupen niet veel deed, stonden ze 2-0 voor."

   

  "We begonnen de 2e helft met wat geluk en een bal op de paal, maar na 2 corners van hen was het 4-0 en denk iedereen dat we ons belachelijk gemaakt hebben. Maar voor mij waren het 4 vermijdbare doelpunten."

   

  "4 keer moest de focus omhoog, maar focus is misschien ook een kwaliteit, die we momenteel niet hebben. De concentratie is niet hoog genoeg bij bepaalde fases. Dit is jammer, want we konden dichter komen. Het is nu op naar volgende week, thuis tegen Zulte Waregem. Het is van moeten en misschien wel de wedstrijd van de laatste kans."

  "We kunnen niet blijven hopen dat ze boven ons verliezen"

  Deschacht houdt de moed erin: "We probeerden het recht te zetten, ondanks enkele tikken na elkaar. Bij hen vielen de ballen goed voor hun voeten. Al ga je me niet horen zeggen dat we hier onverdiend verloren hebben."


  "Bij bepaalde fases kunnen we gewoon absoluut beter. Nochtans werkten we op stage heel goed en speelden we 2 oefenmatchen met veel gemaakte goals en geen tegengoals. Nu is het weer omgekeerd. Het is jammer, want ik dacht dat er meer in zat."

   

  Zulte Waregem is 14e met 20 punten, Lokeren 16e met 14. Daartussen staat nog Moeskroen met 17. "Als we volgende week winnen, komen we tot op 3 punten van Zulte Waregem. Maar we moeten wel beginnen te winnen, we kunnen niet blijven hopen dat ze gaan verliezen boven ons."

   

  "Misschien zijn het harde woorden: maar misschien is volgende week onze laatste kans. Dit verwerken zal een paar dagen duren, maar vanaf woensdag moet de focus volledig op zaterdag. Dat wordt een heel belangrijke match voor Lokeren."

  Misschien zijn het harde woorden: maar misschien is volgende week onze laatste kans

  Olivier Deschacht

  Sollied maakt zich zorgen: "Veel spelers waren te wisselvallig"

  Ook coach Trond Sollied keek door de cijfers door: "Al bij al waren wij goed in de eerste helft en hadden we zeker ook kunnen scoren, maar de manier waarop die 1-0 valt, was niet goed voor het moreel."

   

  "Na hun 2 snelle goals na de rust zie je dat wij niet de mentale kracht hebben om ons daarover te zetten."

   

  "De nieuwkomers Musona en Reznicek deden het prima bij hun debuut, maar veel spelers waren te wisselvallig. Samen waren we niet goed gnoeg, dat baart me zorgen."