• home
 • video
 • pas verschenen

  Strafschoppen nekken Borkelmans en Jordanië op de Asian Cup

  Borkelmans pept zijn teleurgestelde spelers op.

  Vital Borkelmans heeft met Jordanië geen ticket kunnen veroveren voor de kwartfinales op de Asian Cup. De partij tegen Vietnam draaide uit op strafschoppen en die loterij kon Borkelmans niet winnen. 

  Vital Borkelmans charmeerde vriend en vijand door met Jordanië als groepswinnaar door te stoten naar de achtste finales. Zo klopte hij in zijn openingswedstrijd titelverdediger Australië. Maar Vietnam maakte een einde aan het avontuur van onze landgenoot.

   

  Jordanië was kort voor de rust wel op voorsprong gekomen dankzij Bahaa Abdulrahman, maar na de pauze maakte Vietnam al heel snel gelijk. Strafschoppen moesten uiteindelijk de beslissing brengen. Jordanië verloor met 4-2. Tien Dung Bui trapte de beslissende elfmeter binnen voor Vietnam.

   

  In de kwartfinales staat Vietnam tegenover Japan of Saoedi-Arabië.