• home
 • video
 • pas verschenen

  Ewan over zijn duel met Philipsen: "Ik deed niets wat verboden is"

  Caleb Ewan en Jasper Philipsen

  Caleb Ewan duwt Jasper Philipsen weg met zijn hoofd.

  Caleb Ewan en Peter Sagan

  Caleb Ewan dacht dat hij gewonnen had.

  0 / 0

  Caleb Ewan is het niet eens met de jury van de Tour Down Under. De Australische sprinter moest zijn zege afgeven, omdat hij Jasper Philipsen gehinderd had. "Een grote teleurstelling", reageert de renner van Lotto-Soudal.

  "Wilde een crash vermijden"

  Caleb Ewan heeft naast zijn eerste zege voor Lotto-Soudal gegrepen. De Australische pocketsprinter kwam als eerste over de streep in de 5e rit van de Tour Down Under, maar hij werd gedeclasseerd omdat hij Jasper Philipsen geduwd had.

   

  "Een hele teleurstelling", reageert Ewan. "Ik had zo hard uitgekeken naar die eerste overwinning in mijn nieuwe trui. Toen ik over de streep kwam, was dat een geweldige opluchting, maar die vreugde ebde snel weg."

   

  "Ik zat in het wiel van Peter Sagan, maar Philipsen probeerde me te duwen om mijn plaats in te nemen", doet Ewan zijn versie van de feiten. "Omdat je met je handen op je stuur moet blijven, heb ik mijn hoofd gebruikt om te reageren. Anders hing ik in de hekken. Veel sprinters zullen bevestigen dat ik niets deed wat verboden is."

   

  "Ik moet de beslissing van de jury aanvaarden, maar ik ga er niet mee akkoord. De commissarissen hebben niet geluisterd naar mijn verhaal. Ik wilde mezelf en het hele peloton behoeden voor een crash."

  Ik moet de beslissing van de jury aanvaarden, maar ik ga er niet mee akkoord. De commissarissen hebben niet geluisterd naar mijn verhaal.

  Caleb Ewan

  Gaat Ewan in de fout? Oordeel zelf