• home
 • video
 • pas verschenen

  Er rijdt weer een Schumacher bij Ferrari

  Mick Schumacher

  Mick Schumacher: "Dit team heeft een speciaal plaatsje in mijn hart."

  Mick Schumacher heeft een plaatsje gekregen in de Drivers Academy van Ferrari, de opleidingsploeg van de Italiaanse renstal. De zoon van Ferrari-legende Michael won afgelopen seizoen het F3-kampioenschap.

  Mick Schumacher staat weer een stapje dichter bij de Formule 1, bij Ferrari dan nog. Schumacher zal dit jaar de Formule 2 combineren met een opleiding bij de Drivers Academy van Ferrari. Daar zal hij "school lopen" met onder meer Enzo Fittipaldi, de kleinzoon van ex-wereldkampioen Emerson Fittipaldi.

   

  "Ik ben supergelukkig dat mijn toekomst in de autosport rood zal kleuren", zegt Mick Schumacher. "Ik kan alleen maar profiteren van de enorme expertise bij dit team. Ik zal er alles aan doen om mijn droom waar te maken: ooit te kunnen racen in de F1."

   

  "Uiteraard heeft Ferrari een belangrijke plaats in mijn hart, dus ook op persoonlijk vlak is dit een buitenkans." Micks vader Michael, die nog altijd revalideert na zijn ski-ongeluk, reed 11 seizoenen voor Ferrari en werd er 5 keer op een rij wereldkampioen.