• home
 • video
 • pas verschenen

  Halve Belg Kriechmayr triomfeert in klassieker op Lauberhorn in Wengen

  " "

  Kriechmayr heeft een Belgische moeder, maar de Oostenrijkse nationaliteit.

  De Oostenrijker Vincent Kriechmayr heeft de prestigieuze afdaling in Wengen op zijn naam gebracht. De 27-jarige skiër met een Belgische moeder was 14 honderdsten sneller dan de Zwitserse topfavoriet Beat Feuz, de winnaar van 2018.

  De Lauberhorn is een klassieker in het skigild. Het is de langste wereldbekerafdaling: de skiërs doen bijna 2,5 minuut over het parcours van bijna 4,5 kilometer.

   

  Onder een blauwe hemel stortten de snelheidsduivels - Kriechmayer haalde 140 km/u - zich naar beneden. Aan het middengedeelte lag de Noor Aleksander Aamodt Kilde nog eerste, maar beneden moest hij vrede nemen met de 3e plek op 26 honderdsten.

   

  WB afdaling-leider Feuz, die de voorbije 3 jaar elke afdaling in Zwitserland won, waaronder de wereldtitel in 2017, kwam 14 honderdsten tekort om Kriechmayr van zijn grootste carrièrezege te houden.

   

  Kriechmayr won in 2017 een Super-G in Beaver Creek en in 2018 een Super-G en afdaling in Are. Helemaal verrassend is zijn overwinning niet, want gisteren was hij al overtuigend de beste in de afdaling van de combiné in Wengen. Na een mindere slalom eindigde hij daarin 9e.