Goffin doet begin februari niet mee aan Davis Cup in Brazilië

  " "

  David Goffin heeft kapitein Johan Van Herck op de hoogte gebracht.

  Het Belgische Davis Cup-team zal het van 1 tot 3 februari in Brazilië zonder kopman David Goffin moeten doen. De nummer 22 van de wereld zegde na zijn uitschakeling op de Australian Open af voor de kwalificatieronde van de hervormde landencompetitie. "Het zou niet ideaal zijn met mijn arm."

  Goffin sukkelde eind vorig jaar met een armblessure, waarvan hij gelukkig in Melbourne verlost is. "Ik heb er een tijdlang over nagedacht, maar met mijn arm zou het zeker niet ideaal zijn om Davis Cup te spelen. Voor het vertrek naar Doha eind 2018 voelde ik nog steeds pijn."

   

  Maar er is nog meer: "Brazilië is een verre reis en bovendien moeilijk te plannen. Ik verkies dus rust en een terugkeer naar Europa", legde Goffin uit. Begin februari doet hij mee in Montpellier. "Daarna volgen Rotterdam (11/2) en Marseille (18/2)." 

   

  "Ik heb Johan (Van Herck, de teamkapitein, red) regelmatig aan de lijn, want de andere spelers willen ook graag duidelijkheid in functie van hun programma." Van Herck maakt begin volgende week zijn selectie bekend.