• home
 • video
 • pas verschenen

  Xavier Simeon ruilt MotoGP in voor MotoE en uithoudingsraces

  Simeon tijdens een MotoGP-wedstrijd.

  Simeon zegt de MotoGP vaarwel.

  Xavier Simeon zal niet langer in actie komen in de MotoGP. De 29-jarige Belg maakt de overstap naar het MotoE-kampioenschap. Dat programma zal hij aanvullen met EWC-races.

  "Endurance ligt me nauw aan het hart"

  De 29-jarige Xavier Simeon reed vorig jaar nog in de MotoGP, de koningsklasse van de motorsport. Hij reed toen rond op een Ducati uit 2016, waardoor hij niet kon wedijveren met de concurrentie.

   

  Eén schamel WK-punt was de povere balans. Dit jaar stapt Simeon over naar het gloednieuwe, MotoE-kampioenschap (voor elekrische motorfietsen). Dat programma zal hij aanvullen met EWC-races, waarin zijn vader hoge topen scheerde.

   

  "In de endurance krijg ik een mooie kans om te tonen tot wat ik in staat ben. Het is wel helemaal nieuw, ik moet nog alles leren", zegt Siméon, die bij de Franse renstal Yamaha Viltaïs Pierret Experiences ploegmaat wordt van de Duitser Florian Alt.

   

  "Het is een discipline die me nauw aan het hart ligt. Het zit al een tijdje in mijn hoofd om de overstap te maken. Ik kon ook terugkeren naar de Moto2, maar ik wilde zo graag in endurance verder."

   

  Simeon zal 6 EWC-races rijden, waaronder de 24 Uur van Le Mans en de 8 Uur van Suzuka. Daarnaast staan er bij Avintia ook 6 MotoE-manches op zijn programma.